Katarzis

Mi van a hűtődben? Ez a weboldal megmutatja, miket készíthetsz belőle

2017. július 12. - Katarzis blog

Mindig is nagyobb feladat volt számomra kitalálni, hogy mit főzzek aznap, mint végül elkészíteni. Próbálkozok időnként menüt írni, bár eddig soha nem sikerült betartani néhány napnál tovább, de szeretem, mert ad ötleteket maga a lista is, ha tanácstalanság esetén csak úgy átfutom. 

   Az is bosszantó, amikor nagy nehezen végül megszületik az elhatározás és csak amikor szedjük össze a hozzávalóit, akkor derül ki, hogy ez vagy az a kimaradhatatlan alapanyag épp nincs otthon és a bolt is bezárt már. Én szerencsére olyan környezetben lakom, ahol a szomszéd az utolsót is ideadja... illetve ideadná, na de azért erre sem építhetünk folyamatosan.

   Nemrég keresgéltem a neten, hogy vannak-e olyan oldalak, ahová csak beírom, hogy mi található idehaza és kidobja a lehetőségeket, miket készíthetek.

   Hát persze, hogy vannak! (Mi nincs manapság a neten?)

 

    A MyFridgeFood angol, de Chrome-ban azonnal fordíttathatjuk is az oldalt a  jobb felső sarokban a "G" ikonra kattintva. (Hátha nem tudta mindenki. :) ) Kijelöljük az alapanyagokat, aztán a lehetőségek bemutatása után a recepteket is lefordíttatjuk (néha borzalmas a kapott szöveg, különösen összetett mondatoknál, de aki egy kicsit tud főzni, meg fogja érteni, mit akar mondani). 

  Akár fordítjuk, akár nem, az oldal megnyitásakor legelőször a legalapvetőbb élelmiszereket látjuk, néhányról már feltételezi is a program, hogy megtalálható odahaza (Your Ingredients). Megtehetjük, hogy mindet töröljük (Clear All) és mi magunk kattintgatjuk ismét össze; ha esetleg kevés a választható hozzávaló, kérhetünk részletesebb listát is (Show All Ingredients). Ha mindent bejelöltünk, jöhetnek az elkészíthető lehetőségek (Find Recipes).

 

  A receptek általában képpel vannak feltöltve és mindegyik mellett fel van tüntetve az elkészítési idő és az, hogy mennyi kalóriát, szénhidrátot, fehérjét, zsírt tartalmaz. Kapunk néhány olyan receptet is, melyben található még 1-2 általunk nem említett hozzávaló (missing ingredients), de ezeket mindig utoljára hozza, azok élveznek előnyt, amelyek teljes mértékben megegyeznek az igényeinkkel.  És ott vannak még a kategóriák. Választhatunk, hogy levesfélét keresünk, desszertet, reggelinek valót vagy épp kizárólag vegetáriánus ételt. 

 Természetes a MyFridgeFood nem az egyetlen oldal a neten, amellyel önként és dalolva megoszthatjuk, hogy mi található épp a hűtőszekrényünkben, hadd törje ő a fejét, hogy mit főzzünk végül.

 

   A Nosalty receptkeresője annyival több a MyFridgeFood oldalnál, hogy fel lehet tüntetni azokat az alapanyagokat is, melyeket mindenképp mellőzni szeretnénk, ezért azokat a recepteket egyáltalán nem fogja mutatni, amelyben az a bizonyos hozzávaló vagy hozzávalók szerepelnek. A Nosalty magyar oldal, több mint 58 ezer kipróbált recepttel. 

    A Supercook-ot is érdemes megemlíteni, de sajnos csak angol nyelven működik, sem a találati listában, sem később az oldalon nem ajánlja fel a fordítási lehetőséget. 

 

    Amikor azt kérdezzük, "mit főzzek?", és azt a választ kapjuk, hogy "nem tudom", "nekem mindegy", "amit szeretnél!"  bízzuk az ilyen oldalakra a választ, mert jaj a családnak, ha egyszer ezek készülnének vacsorára!

 

 

    Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is.

    Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása