Katarzis

Ismét lesz 100Ft-os nap a Nyíregyházi Állatparkban

2019. november 11. - Katarzis blog

Idén ősszel ismét lesz egy nap, mégpedig november 30-a, szombat, amikor lehetőség lesz jelképes 100 forintért látogatni meg a Nyíregyházi Állatparkot.

Ennyiben kerül ugyanis aznap a belépő egységesen mindenkinek, gyerekeknek, felnőtteknek és a nyugdíjasoknak is. A kedvezményért cserébe a szervezők csupán azt kérik, aki teheti hozzon magával egy ajándékot, ez lehet tartós élelmiszer-csomag, tisztálkodási szerek, higiéniás termékek, játék vagy akár könyv, a kapott adományokat még aznap továbbadják, rászorulók fogják megkapni a városi és megyei szervezetek, alapítványok közreműködésével.

Az adományt az Állatpark előtti parkolóban lehet leadni, ezt majd tábla jelzi. 9-től 15-ig van lehetőség bejutni, gyorsabban halad a jegyvásárlás, ha mindenki előkészít 1 db 100 Ft-ost a nagy címletek és a bankkártyás fizetés helyett. 16-kor zár az Állatpark, az Állatházak ( Zöld piramis, Hüllő ovi, Viktória ház) fél órával hamarabb. 

Kedvcsinálónak hoztam nektek néhány képet, hiszen mi is nemrég, október 23-án látogattunk ki erre a különleges helyre, ami 2013-ban és 2018-ban is elnyerte Európa legjobb állatkertje címet. 

Van mit bejárni, kb. 500 állatfaj éli itt mindennapjait az állatkertekre jellemző szűk ketrecek helyett a természeteshez közeli nagy kifutókban. Van olyan állat, ami csak itt látható hazánkban.

allatpark14-1.jpg Ez a hatalmas kert például a tevék kifutója

 

 

Világrészek szerint tekinthetjük meg az állatokat, térkép segíthet, hogy semmi ki ne maradjon.

A legnagyobb emlősök és a ragadozók vonzzák a legtöbb látogatót

Gyönyörű madarakat láthatunk, itt-ott a lábunk alatt is szaladgáltak valamiféle tyúkok :D

Vidáman fickándozó halacskák, kevésbé aranyos nagyhalak és a hüllők sem maradhatnak ki

 

...és persze a cukiságok mindenhonnan

 

Nincs a 30 hektáros tölgyerdő minden szegletében állatotthon, a nézelődés mellett nagyokat sétáltunk a gyönyörű őszi időben és megcsodáltuk a hely egyéb érdekességeit is. 

 

És ha nagyon elfáradtatok, lehet ám tevegelni is:

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is.  Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is.  Köszönöm, hogy itt voltál!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása