A legfinomabb villámvacsora. Csak legyen otthon valami tésztaféle, tejszín, csirkemell.
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg csirkemellfilé
- só, bors
- petrezselyemzöld vagy fokhagyma vagy csipet oregánó (elhagyható akár mindegyik)
- 2,5 dl tejszín
- 0,5-1 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 30 dkg tészta, pl. penne, fusilli (nekem az enyhén spirál a kedvencem); az egyébként imádott farfalle-vel valamiért csalódás volt ez az étel
Elkészítés:
- a csirkemellet csíkokra vágjuk
- a hagymát felkockázzuk, a forró olajban kissé megdinszteljük
- rádobjuk a csirkemellcsíkokat és fehéredésig pirítjuk
- sót, borsot, a választott fűszereket (és ha nem engedne elég levet, akkor kevés vizet) adunk hozzá és puhára pároljuk
- ráöntjük a tejszínt és 1-2 percig hagyjuk főni
- addig sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, öblítjük, pár csepp olajjal átforgatjuk
- a kanál lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, merünk hozzá kevés forró tejszínt, majd ezt is ráöntjük a húsra, ettől kissé besűrűsödik a leve (ha jobban, mint szeretnénk, akkor tejjel hígítjuk)
- újraforraljuk, kész is ♥
Tésztát és szószt külön tálaljuk. Lehet megszórni finomra vágott petrezselyemmel vagy reszelt sajttal.
Jó étvágyat!
Emilia Mátray 2016.11.09. 21:57:42
Katarzis blog 2016.11.10. 07:21:39