Katarzis

Fűszeres sajtgolyók maradék tojásfehérjéből

2016. január 09. - Katarzis blog

Tegnap fánkot sütöttem, így maradt néhány tojásfehérjém, amit semmiképp sem szerettem volna lefagyasztani, ezért ma reggelig hűtőbe tettem (tálkában, folpackkal letakarva), most pedig sajtgolyó készült belőle. Nagyon egyszerű, pár perc alatt kész van, és körülbelül ennyi idő alatt el is fogy,…

Tovább

Hagyományos szalagos fánk

Eddig mindig a régies pillefánkot sütöttem, az igazi farsangi, szalagos fánk elkészítésétől visszatartott az, hogy a tojásoknak csak a sárgáját kell hozzá felhasználni, én pedig se kidobni, se rakosgatni nem akartam a kimaradó tojásfehérjéket. Most viszont úgy gondoltam, elkészítem az igazit, és…

Tovább

Boldogi nagyrózsa pillangó-formában

Ha nem éppen mostanában írom a Kis retro és nosztalgia a konyhában  című bejegyzésemet, valószínűleg fel sem tűnik nekem, hogy az egyik gasztrós facebook csoportban valaki egy hasonló sütőformához való receptet keres. Nem követtem nyomon a továbbiakban a bejegyzést, mert már voltak is válaszok,…

Tovább
süti beállítások módosítása