Tegnap fánkot sütöttem, így maradt néhány tojásfehérjém, amit semmiképp sem szerettem volna lefagyasztani, ezért ma reggelig hűtőbe tettem (tálkában, folpackkal letakarva), most pedig sajtgolyó készült belőle.
Nagyon egyszerű, pár perc alatt kész van, és körülbelül ennyi idő alatt el is fogy, pedig nem kell ragaszkodni a meleg tálaláshoz, hidegen is finom, mehet akár hidegtálakra is.
Hozzávalók:
5 tojásfehérje
25 dkg sajt (trappista)
4-5 evőkanál prézli
pici só, bors
fűszer (én most kevés szerecsendiót és szárított snidlinget tettem bele, de lehet finomra vágott petrezselyemzöldet is, esetleg kevés fokhagymát nyomni bele vagy maradhat az egész a maga természetes sajt-ízében)
csipet sütőpor
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük a sóval, beleforgatjuk a reszelt sajtot, a sütőporral elkevert zsemlemorzsát, csipet borsot, reszelt szerecsendiót, snidlinget. A hab összeesik, de ez nem baj, nedves kézzel vagy olajos kanállal gombócokat formázunk, és közepesen forró, bő olajban a golyócskák mindkét oldalát szép sárgára sütjük.
Jó étvágyat!
Mária Kerényi 2017.12.31. 05:43:30
Katarzis blog 2017.12.31. 14:01:14