Katarzis

Fűszeres sajtgolyók maradék tojásfehérjéből

2016. január 09. - Katarzis blog

Tegnap fánkot sütöttem, így maradt néhány tojásfehérjém, amit semmiképp sem szerettem volna lefagyasztani, ezért ma reggelig hűtőbe tettem (tálkában, folpackkal letakarva), most pedig sajtgolyó készült belőle.

Sajtgolyó maradék tojásfehérjéből

Nagyon egyszerű, pár perc alatt kész van, és körülbelül ennyi idő alatt el is fogy, pedig nem kell ragaszkodni a meleg tálaláshoz, hidegen is finom, mehet akár hidegtálakra is.

 

Hozzávalók:

 

5 tojásfehérje

25 dkg sajt (trappista)

4-5 evőkanál prézli

pici só, bors

fűszer (én most kevés szerecsendiót és szárított snidlinget tettem bele, de lehet finomra vágott petrezselyemzöldet is, esetleg kevés fokhagymát nyomni bele vagy maradhat az egész a maga természetes sajt-ízében)

csipet sütőpor

 

Elkészítés:

 

A tojásfehérjét habbá verjük a sóval, beleforgatjuk a reszelt sajtot, a sütőporral elkevert zsemlemorzsát, csipet borsot, reszelt szerecsendiót, snidlinget. A hab összeesik, de ez nem baj, nedves kézzel vagy olajos kanállal gombócokat formázunk, és közepesen forró, bő olajban a golyócskák mindkét oldalát szép sárgára sütjük.

 

 

Sajtgolyó maradék tojásfehérjéből

Jó étvágyat!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária Kerényi 2017.12.31. 05:43:30

A sajtgomboc nagyon ízlett a vendégeinknek finom köszönöm a receptet

Katarzis blog 2017.12.31. 14:01:14

Ennek nagyon örülök! :) Köszönöm a visszajelzést és boldog új évet kívánok! :)
süti beállítások módosítása