Katarzis

Karfiol vajas-sajtos morzsában

2017. július 23. - Katarzis blog

Húsmentes napok kitűnő fogása lehet ez az egyszerű, mégis minden jóval beborított, csőben sült karfiolos egytálétel. Ha pedig valamelyik családtagnak így túl vega, mehet számára a hőálló tál egyik felébe valami jófajta sonka vagy pirított csirkemell.  

Tovább

Édes-csípős szezámmagos csirkefalatok

Csak úgy kacsintgatnak a nézelődőre a kínai büfében a mázas-szezámmagos csibefalatok. Megpróbálhatnánk valami hasonlót odahaza is összehozni. :D A legkülönlegesebb dolog, ami szükséges lenne hozzá (és nekem nincs), az a kínai só (mononátrium-glutamát), de azt hiszem, egyáltalán nem baj, ha ez most…

Tovább

Klasszikus brownie málnaszósszal

A brownie és a clafoutis is bizonyos szempontból ugyanaz a sütikategória számomra: nagymamám egyikre is, másikra is azt mondaná: "kedves jányom, tedd ezt vissza a sütőbe, mert még nyers a belseje!"  :D   Hát igen, :)  bizony nem egy ősmagyar ételről van szó, hanem egy igazi amerikairól, hogy mégis…

Tovább

Dzsuvecs, a legfinomabb rakott lecsó

 A  lecsónak nagyon sokféle variációját ismerjük már, amit most szeretnék bemutatni az talán a legérdekesebb. Ez a dzsuvecs. Egyfajta szerb étel, de semmilyen különleges alapanyag vagy fűszer nem szükséges hozzá, az elkészítése pedig még annyira sem "bonyolult" mint az egyszerű magyar lecsóé.…

Tovább
süti beállítások módosítása