Katarzis

Kókuszos szelet ostyalapon

2018. május 25. - Katarzis blog

Annyira szentimentális vagyok konyhai téren is, szinte minden sütimhez kötődik valami emlék. Ezt az ostyás kókuszost például az egyik barátnőmnél ettem (faltam!) először, kb. 15 évvel ezelőtt, miközben mentegetőzött szegénykém, hogy túlóráznia kellett és csak ilyen desszertet érkezett készíteni…

Tovább

Így maradnak frissek a bogyós gyümölcsök

1-2 héttel ezelőtt azért még elképzelhetetlen volt, hogy több földieper legyen a háznál, mint amennyit meg bírunk enni. Nem okozott fejtörést, hogyan előzzük meg a romlását, mindig túl hamar elfogyott. Bár az eperszezon lassan lecseng, a következő módszer a gyümölcsök frissen tartására a többi…

Tovább

Az oroszok büszkesége, az isteni borscs

 A borscslevest-ha az jól van elkészítve-nem lehet nem szeretni.  Az eredeti borscshoz nagyobb darab csontos marhahús szükséges, amit tulajdonképpen épp úgy főznek meg, mint mi a hagyományos húslevesünket (habját leszedik, a végén a leveslevet átszűrik), aztán a kicsontozott húst feldarabolva rakják…

Tovább
süti beállítások módosítása