Katarzis

10 perces sajtos lángos

2016. január 25. - Katarzis blog

Nagyon egyszerű, gyors, könnyű, olcsó!

Mindössze 3 alapanyag és 3 csipet ezmegaz szükséges hozzá, s aki egyszer kipróbálja, rájön, hogy nem is annyira fontos, hogy mindig a hagyományos, élesztős-kelesztős változatot készítse. 

 

10 perces sajtos lángos

 

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • fél bögre kefir
  • fél bögre reszelt sajt
  • kávéskanál só
  • csapott kávéskanál cukor
  • csapott kávéskanál szódabikarbóna

 A kefirbe belekeverjük a cukrot, sót, szódabikarbonát és összedolgozzuk a liszttel és a reszelt sajttal. Kicsit ragacsos tésztát kapunk, lisztezve tudunk vele azért boldogulni, nyújtsuk ki nem túl vékonyra Ha nagy lángosokat szeretnénk, akkor egy táblán vagy egy nagyobb vágódeszkán, ha kisebbeket akkor akár két tenyerünk között is kilapogathatjuk. Közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Tejföllel tálaljuk. Sajtimádóknak persze mehet rá még több sajt. 

 

 

10 perces sajtos lángos

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa Reményfi 2016.01.28. 09:47:54

Remek!Igaz, a kelt lángostól messze van, de gyors és nagyon finom.

Katarzis blog 2016.01.28. 10:28:11

Persze, hogy nem olyan foszlós, mint egy kelt tészta, de ha gyorsan kell valami vacsorára, ez tökéletes választás. Köszönöm a visszajelzést, és nagyon örülök, hogy ízlett. :)

Bukta Krisztina 2016.02.03. 17:19:07

Erdeklodnek,hogy kefir helyett tejfol is jo?

Katarzis blog 2016.02.03. 17:43:26

Én még csak kefirrel próbáltam. Ha nem lenne otthon csak tejföl, akkor kevesebbet tennék bele, és kipótolnám néhány kanál vízzel. Nem ígérem, hogy így biztosan jó lesz, de egy próbát megér. :)

Bukta Krisztina 2016.02.03. 17:55:04

Koszonom a gyors valaszt, este kiprobalom es megirom milyen lett, amugy en is arra gondoltam, vizzel elkeverem a tejfolt,igy higabb lesz

Katarzis blog 2016.02.03. 18:23:13

Jó étvágyat a vacsorához, és írd meg, hogyan sikerült. :)

Bukta Krisztina 2016.02.04. 07:43:39

3 evőkanál tejfölt és annyi vizet tettem a bögrébe, hogy félig legyen, ez a massza így inkább nokedli tésztához hasonlított így raktam bele még egy kis lisztet, végül is a lángos sikerült, finom volt nagyon, csak így egy kicsit kísérletezni kell, hogy jó legyen a tészta állaga.

Katarzis blog 2016.02.06. 06:00:36

Mondjuk ez eredetileg is elég lágy, liszt nélkül én sem tudtam kinyújtani sem. Muszáj kitapasztalni mindenkinek saját magának, akár még a szódabikarbónán is bukhat a dolog, de ha valaki nem adja fel, 1-2 kísérlet, aztán már tökéletes lesz. :) Köszönöm, hogy megírtad. :)
süti beállítások módosítása