Katarzis

Fekete-erdő pohárkrém

2020. április 25. - Katarzis blog

Először csak a hólabda megmaradt piskótáját szerettem volna értelmesen felhasználni, de mostmár tudatosan is készítek  Fekete-erdő pohárkrémet, nem másból, mint kakaós omlós kekszből. Nagyon megszerettük ezt a könnyű, meggyes-habos, villámgyors finomságot.

 

Hozzávalók:

(6 adag)

  • 20 dkg édes, omlós, kakaós keksz (vagy maradék kakaós piskóta)
  • 3 dl 20%-os tejföl
  • 2 dl habtejszín (min. 30%-os)
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • vanília
  • 1 üveg meggybefőtt (720 g-os szokott lenni az enyém)
  • 1 kávéskanál rumaroma (sokat dob az ízén, de persze nem kötelező)
  • díszítéshez tejszínhab, csokireszelék

Elkészítés:

  • a kekszet apróbbra tördeljük, morzsoljuk (nem szoktam ledarálni, hadd legyenek benne darabok is)
  • a tejfölbe belekeverjük a cukrot és a vaníliát
  • a tejszínt habbá verjük
  • a zselatint 3 evőkanál vízben megduzzasztjuk, majd felmelegítjük (szinte forrásig, de forrnia nem szabad), a meleg vízben oldódásig kevergetjük
  • a felvert habhoz fokozatosan adjuk hozzá az édes tejfölt (én közben is verem), legvégül pedig szűrőn keresztül a zselatint is belecsepegtetjük a krémbe
  • a meggyszemeket meglocsoljuk 1 teáskanál rummal, átforgatjuk (nem nyomkodom ki a levét, mert ez segít a kekszet megpuhítani)
  • a poharakba rétegezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: kevés krém→keksz →meggyszemek→krém→keksz→meggyszemek→krém (ha még maradt)→tejszínhab→csokireszelék

A legfinomabb akkor lett ez a desszert, amikor a hólabdából nemcsak piskóta, de egy kevés vajaskrém is megmaradt. Teltebb ízűvé tette, tehát ha van bármilyen vaníliás krémetek, mindenképp mentsétek bele egy rétegnek. 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is.

Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása