Katarzis

Inspiráló idézetek Steve Jobs-tól

2015. július 17. - Katarzis blog

 Steve Jobs  az informatikai és a szórakoztatóipar ismert alakja, neve talán a fiataloknak még ismerősebb is lehet, mint az idősebb korosztálynak.  Ő volt az Apple cég elnöke, korábbi vezérigazgatója, sokan tartják a számítástechnika egyik úttörőjének. Jobs irányítása alatt fejlesztette ki az Apple Computer a cég egyik fő termékét, az Apple Macintosh számítógépet, valamint az iPod médialejátszót, az iPhone okostelefont és az iPad táblagépet.

A most következő idézetek első hallásra úgy tűnik, csak az üzleti életben tudnak inspirálni, de átgondolva mondanivalójukat, megértjük, hogy a mindennapokra, az élet többi területére is kaphatunk lendületet általuk. 

 

Inspiráló idézetek Steve Jobs-tólKép 

 

  • "Azért vagyunk itt, hogy valamivel hozzájáruljunk ehhez a világhoz. Egyébként miért lennénk itt?"
  • "Úgy akarod leélni az életedet, hogy cukros vizet árulsz vagy inkább meg akarod változtatni a világot?" ( Ezzel a mondattal csábította át John Sculley-t a Pepsitől az Apple-höz vezérigazgatónak. Azt a Sculley-t, aki később kirúgta az általa alapított Apple-től.)
  • "Azt hiszem, amikor csinálsz valamit, és az igazán naggyá válik, akkor neki kellene állnod a következő nagy dolognak, nem pedig hosszan elidőznöd. Egyszerűen csak találd ki, mi lesz a következő. "
  • "Meg vagyok győződve arról, hogy a tényezők fele, ami elválasztja a nyerteseket a vesztesektől, az a kitartás."
  • "Nem lehet egyszerűen megkérdezni az ügyfelektől, hogy mire van szükségük, mert amire azt megalkotod, ők már valami másat, újat szeretnének."
  • "Amint Pablo Picasso mondta: "A jó művész másol, a nagy művészek lopnak." Mi soha nem  szégyelljük, hogy ellopjuk a jó ötleteket másoktól."
  • "Amikor nem volt elég pénzem, leültem gondolkodni, és nem futottam munkát keresni. Az ötlet - a legdrágább termék a világon."
  • "A technológia - semmi. Ami az igazán helyes és nagyon fontos  - az a hit az emberekben. Adj nekik utasításokat, és  együtt képesek lesztek létrehozni valami szépet."
  • "Nem hibázni-ez azt jelenti, hogy nem élni teljes életet."
  • "A tudat, hogy hamarosan halott leszek, a legfontosabb eszköz, amely segít meghozni az élet nagy döntéseit."
  • "Szeretem azt hinni, hogy valami megmarad a halál után... De az is lehet, hogy ez olyan, mint a kikapcsoló gomb. Csak egy kattintás és már itt sem vagy. Lehet, hogy ezért nem akartam soha ki-be kapcsoló gombot tenni az Apple-eszközökre."
  • "Az idő korlátozott, ne vesztegessük el azzal, hogy valaki más életét éljük."
  • "A halál a közös úti cél, amiben mindannyian osztozunk, és ami elől nincs menekvés. De ez nem baj, mert a halál valószínűleg az élet legjobb találmánya, a változás mozgatórugója: eltünteti a régit, hogy helyet adjon az újnak."
  • "Amikor 17 voltam, valahol olvastam egy idézetet, amiben azt írták »Ha minden napodat úgy éled, mintha életed utolsó napja lenne, egy nap biztosan igazad lesz majd.« Nagy hatással volt rám, és az azóta eltelt 33 évben minden reggel megkérdezem magamtól a tükör előtt: »Ha ma lenne életem utolsó napja, akkor is azt szeretném csinálni amit ma tenni fogok?« Ha pedig túl sok egymást követő nap »nem« a válaszom, akkor tudom, hogy ideje megváltoztatni valamit.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása