Katarzis

A természet erejével az immunrendszer védelmében

2015. november 20. - Katarzis blog

 Hacsak nem élünk egy teljesen steril környezetben, az immunrendszerünknek nap mint nap fel kell vennie a harcot a körülöttünk lévő kórokozókkal.

 A hideg idő beköszöntével még inkább szükséges, hogy szervezetünk védekező rendszerét támogassuk, leginkább testünk-lelkünk karbantartásával, jólétének biztosításával, amihez sok más tényezőn kívül a megfelelő és elegendő mennyiségű tápanyagok, vitaminok bevitele is hozzátartozik.

A következő koktélok igazi vitamin- és antioxidáns-bombák, fogyasztásukat elsősorban ilyen-olyan betegségek megelőzésre ajánlják, de daganatos betegeknek is, mint kiegészítő terápia. Semmilyen különleges és veszélyes anyagot nem tartalmaznak, csak olyan élelmiszereket, gyümölcsöket, zöldségeket, melyeket ajánlatos lenne egészségünk megőrzése érdekében mindannyiunknak rendszeresen fogyasztanunk.

Miracle drink, a csodaital

 

Miracle drink

Hozzávalók:

 

-1 alma

-2 db sárgarépa

-1 közepes cékla

-fél lime vagy citrom leve (az eredeti receptben nincs benne, de sokan ajánlják hozzá)

Gyümölcscentrifuga segítségével nyerjük ki a zöldségek és az alma levét és már fogyasztható is.

Reggel ajánlott inni, éhgyomorra és utána egy óráig nem enni. Vagy  naponta kétszer, de akkor az esti adagot legkésőbb délután 5 körül már igyuk meg.

Legfontosabb egészségre gyakorolt hatásai:

  • erősíti az immunrendszert
  •  megelőzi a máj, vese, hasnyálmirigy betegségeit, meggyógyítja a gyomorfekélyt, javítja a bélműködést, méregtelenít, székrekedés esetén is segít
  • megelőzi a szívinfarktust, megerősíti a tüdőt és csökkenti a magas vérnyomást
  • jótékonyan hat az agyműködésre
  • segít eltüntetni a pattanásokat, szépíti és fiatalítja a bőrt
  • javítja a látást
  • nem hizlal, fogyókúrába is beépíthető
  • csökkenti a rákos sejtek szaporodásának kockázatát 

/Forrás/

 

Túró lenmagolajjal

 

lenmag turo

  Johanna Budwig, 2013-ban elhunyt német biokémikusnő szerint az egészségünk legnagyobb ellensége a finomított szénhidrát és zsiradék, ez okozza a leggyakoribb, halált okozó megbetegedéseket. Több ezer egészséges és beteg ember vérmintáit tanulmányozta át és felfedezett egy lényeges különbséget: az egészséges emberek vérében magasabb volt az omega-3 zsírsavak szintje, mint a betegekében.

  Számos kísérlet elvégzésével arra a következtetésre jutott, hogy az apró lenmag képezi az omega-3 zsírsavak kiváló forrását. Ez ebből kinyert olaj az egyetlen, mely több omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint omega-6-ot. Azonban csak az a lenmagolaj bizonyult megfelelőnek, amely védve volt a melegtől és az oxigén és fény hatására kialakuló oxidációtól. Ő fedezte fel, hogy ha túróval keverjük a lenolajat, még hatékonyabban szívódnak fel ezek a zsírsavak, és sokszorosan fejtik ki hatásukat.

Dr. Johanna Budwig receptje:

 

-150 g túró

-2-5 evőkanál lenmagolaj

-1-3 evőkanál frissen darált lenmag

Turmixgéppel keverjük össze és adjunk hozzá annyi vizet, hogy a lenmag keverék meglágyuljon és krémes állaga legyen! 

Daganatos betegeknek ajánlják elsősorban, 3 teljes hónapig mindennap elfogyasztani ezt az adagot, és az ezt követő 3 héten fokozatosan lecsökkenteni napi 1 evőkanálra. 

A megelőző adag állandó napi 1 evőkanál, ezt még akkor kell fogyasztani, amikor egészségesek vagyunk.

/Forrás/

 

 

Fokhagyma, almaecet és méz

 

fokhagyma, méz, almaecet

-10 cikk fokhagyma

-200 ml almaecet

-100 ml méz

Minden alapanyagot tegyünk bele a turmixgépbe, majd jól dolgozzuk össze homogén állagúvá. Egy befőttesüvegben mehet a hűtőbe, 5 napig tárolható, de ha addigra nem fogyna el, készítsünk újat!

Felkelés után, éhgyomorra fogyasszuk, egyszerre két kanállal. Az íze nem kellemes, de szabad inni utána egy pohár gyümölcslét vagy sima vizet.

És hogy mi mindenre jó ez a természetes keverék?

  • segít megelőzni a meghűlést, az ízületi gyulladás kialakulását és egyéb fertőzéseket
  • csökkenti a koleszterinszintet
  • erősíti az immunrendszert
  • impotencia-, asztma-, meddőség-, rákmegelőző és rákgyógyító hatást tulajdonítanak neki
  • rosszindulatú daganat esetén kifejezetten ajánlott kiegészítő kezelésként, a kemoterápia mellékhatásait is enyhíti

/Forrás/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása