Már majdnem-majdnem nekikezdtem kapros-túrós lepényt készíteni, amikor eszembe jutott valami sokkal egyszerűbb. Van ez a villámgyors vacsoraötlet, a 10 perces lángos, ami liszt-kefir-reszelt sajt-egyveleg, egy kapros túrótöltelék egész biztosan nem rontaná el!
És elkészült, szintén extra gyorsan, az összeállítás gyakorlatilag 5 perc, hogy a sütés ideje mennyi, azt a serpenyő nagysága dönti el, nekem most 8 darab lett, ami 3×5 perc sütés után már az asztalon is volt.
Hozzávalók:
(a mérték egy 2,5 dl-es bögre)
- 1 bögre reszelt sajt (kb. 12 dkg)
- 1 bögre kefir
- 2 bögre liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 csapott kávéskanál cukor
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 15 dkg túró
- néhány szál zöld kapor
- sütéshez étolaj
- tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
- a kefirbe belekeverjük a sót, cukrot, szódabikarbonát és összegyúrjuk a liszttel és a reszelt sajttal
- a túrót (ha szükséges) áttörjük, csipet sót adunk hozzá és a finomra vágott zöldkaprot
- lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és a nekünk tetsző módon kivágjuk, én egy éles peremű (14 cm átmérőjű) üvegtállal köröket szaggattam, szeretem ezt a formát, mert így éppen kettőt tudok tenni egy kisebb serpenyőbe is (a nagyobban pedig 3 darab sült egyszerre)
- a kivágott részek egyik felére teszünk egy kanálnyi tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, jól lenyomkodjuk
- forró olajban 1-2 perc alatt mindkét oldalát világosra megsütjük
- tejföllel tálaljuk
Emília 2016.07.04. 23:38:56