Katarzis

Whoopie pie, a legfinomabb szendvicssüti

2017. március 03. - Katarzis blog

Egyetlen sütivel sem bajlódtam még annyit, mint a whoopie pie-vel. Annyira egyszerű és elronthatatlan, mégis sikerült sorozatosan bénáznom, például egyszer kihagytam a szódabikarbónát, másszor meg kétszer annyi vajat tettem bele, mint amennyi szükséges.

    Megérte nem feladni! :D Ez a süti ízre sem okozott csalódást (mint sok látványédesség), sőt, sokkal de sokkal finomabb, mint elképzeltem. (A krémjét annyira imádom, valószínű, hogy kipróbálom piskótatekercsben is.)

 

Hozzávalók:

 

Korongokhoz:

  • 8 dkg lágy, de nem megolvadt vaj
  • 13 dkg cukor
  • 20 dkg joghurt (házi is jó, csak ne legyen nagyon savós)
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 1 nagyobb tojás fele (feltörni, villával fellazítani, és a felét önteni csak hozzá)
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg kakaó
  • 18 dkg liszt

Krémhez

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 16 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 kanál citromlé
  • 1 teáskanál zselatin

 

Elkészítés:

 

  • a vajat kikeverjük a cukorral, tojással, joghurttal, vaníliával
  • hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaót és szódabikarbónát
  • tepsibe sütőpapírt terítünk és habzsákkal kis halmokat nyomunk, nem nagyokat, kb. 4 cm-eseket, egymástól 3-4 cm-re, legyenek szép kerekek, de ha nem egyenletes a teteje, az nem baj, szépen el fog simulni sülés közben (ha utáltok habzsákot mosogatni, akkor egy sarkán kivágott zacskóval is ügyesen meg lehet ezt a részét oldani)
  • 180°-os  sütőben 12 perc alatt készre sül
  • szedjük le a papírról, hagyjuk kihűlni, addig elkészíthetjük a krémet:
  • keverjük jól ki a porcukrot a vajjal, aztán adjuk hozzá a mascarponét és a citromlevet is
  • duzzasszuk meg a zselatint négy teáskanál vízben, aztán oldódásig melegítsük és kihűlve keverjük lassan a vajas krémbe
  • legvégül a reszelt citromhéjat is adjuk hozzá, tegyük hidegre a folyékony krémet, s mikor már dolgozni kezd benne a zselatin, ragasszuk össze bőséges krémmel a korongokat

 

Jó étvágyat! 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása