Sokan azt hiszik, cseresznyéből nem lehet finom levest főzni, mert íztelen kissé és a leve is olyan semmilyen színű. Ezt most cáfolni szeretném ezzel a könnyű fűszeres cseresznyelevessel, amiben- kis trükkel -még a gyümölcs színét is kicsalogatjuk. Főzéssel készül, fogyasztható hidegen, melegen egyaránt.
Hozzávalók:
- 70 dkg cseresznye
- 1 liter víz
- 15 dkg cukor
- kisebb fahéjrúd
- 5-6 szegfűszeg
- 2 vaníliás cukor
- 2 csapott evőkanál kukoricakeményítő
- 3 dl tejszín
- pár csepp rumaroma (elhagyható)
- 4 evőkanál citromlé
Elkészítés:
- a cseresznyét megtisztítjuk a szárától, megmossuk
- a fahéjat, szegfűszeget 4-5 percig főzzük, ezután kihalásszuk a vízből, abba beleöntjük a cukrot és a cseresznyét, pár percig gyenge lángon forraljuk
- amíg felfő, a keményítőt kevés tejszínnel simára keverjük
- hozzáöntjük a többi tejszínt is, majd hozzámerünk ugyanannyit a forró léből, hőkiegyenlítünk
- az egészet visszaöntjük a megfőtt cseresznyére, felforraljuk, azonnal kikapcsoljuk, hozzáadjuk a rumaromát, a vaníliás cukrot
- belecsavarjuk a citromlevet, ettől gyönyörű színt és pikáns ízt kap
Jó étvágyat!
Köszönöm, hogy itt voltál! ♥
Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához.