Katarzis

Fűszeres cseresznyeleves

2017. június 20. - Katarzis blog

Sokan azt hiszik, cseresznyéből nem lehet finom levest főzni, mert íztelen kissé és a leve is olyan semmilyen színű. Ezt most cáfolni szeretném ezzel a könnyű fűszeres cseresznyelevessel, amiben- kis trükkel -még a gyümölcs színét is kicsalogatjuk. Főzéssel készül, fogyasztható hidegen, melegen egyaránt.

 

 

 Hozzávalók:

  • 70 dkg cseresznye
  • 1 liter víz
  • 15 dkg cukor
  • kisebb fahéjrúd
  • 5-6 szegfűszeg
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 csapott evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 dl tejszín
  • pár csepp rumaroma (elhagyható)
  • 4 evőkanál citromlé

Elkészítés:

  • a cseresznyét megtisztítjuk a szárától, megmossuk
  • a fahéjat, szegfűszeget 4-5 percig főzzük, ezután kihalásszuk a vízből, abba beleöntjük a cukrot és a cseresznyét, pár percig gyenge lángon forraljuk
  • amíg felfő, a keményítőt kevés tejszínnel simára keverjük
  • hozzáöntjük a többi tejszínt is, majd hozzámerünk ugyanannyit a forró léből, hőkiegyenlítünk
  • az egészet visszaöntjük a megfőtt cseresznyére, felforraljuk, azonnal kikapcsoljuk, hozzáadjuk a rumaromát, a vaníliás cukrot
  • belecsavarjuk a citromlevet, ettől gyönyörű színt és pikáns ízt kap

Jó étvágyat!

 

   Köszönöm, hogy itt voltál! ♥

    Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása