Katarzis

Ilyen díszeket készíts, ha szereted a kihívásokat!

2017. december 12. - Katarzis blog

Karácsony közeledtével a legtöbb Készítsd magad!-poszt arról szól, hogy miként tudunk (néha tényleg) hihetetlenül rövid idő alatt minél látványosabb dekorációkat készíteni. Lassan már senki nem ad ötleteket azoknak, akik hosszú órákon keresztül akarnak alkotni. Azoknak, akik szeretnek szöszmötölni, pepecselni, és úgy belemerülni egy-egy alkotásba, hogy észre se veszik, hogy eltelt az idő, vacsora sem készült akkor este és a gyerek is elaludt ruhástul a kanapén, maszatos arccal az alaposan elrejtett szaloncukortól. 

 

Hát kérem, mondjanak bármit a legnépszerűbb DIY bloggerek és vloggerek, a flow-t 5 perc alatt nem mindenki tudja átélni. Az ő számukra gyűjtöttem össze néhány időigényesebb, nagyobb koncentrációt igénylő ügyeskedést. És hogy tudom, miről beszéltem ott fentebb, illusztrálom saját fotókkal az elmúlt évek karácsonyi készülődéseinek eredményeit. 

 

Gyöngyökből csillagok

 

  Pár forint csomagja az ilyen viaszgyöngyöknek, és milyen látványos már a végeredmény! Tavalyi alkotások, mire elkészítettem az első csillagot, meg is tanultam, mennyit, merre és hogyan, a többi már ment, mint a karikacsapás. (Függőséget okoz, amíg van otthon maradék gyöngy, rájársz. Aztán költesz is rá. :D )

  A gyöngycsillagok készítését a Mesés gyöngyök oldalról lestem el, ide kattintva megtalálod a leírást lépésről lépésre.

 

  Ha ezt bonyolultnak találod, de tetszik a gyöngyök világa, készíts angyalkákat. Ehhez többféle hozzávaló szükséges, de néhány webshopban, kreatív boltban összekészített egységcsomagokban kapható. Húzz szerelőpálcára egy harangvirágalakú formát, rá egy szárny-köztest, fejrésznek egy kisebb gyöngyöt, koronázd meg egy gyöngykupakkal, én még egy picike fémgolyót is raktam a feje búbjára. Olyan kis szeretnivalóak. :)

 

  Szaloncukor anyagmaradékból

 

  Ennek az előnyeiről azt hiszem nem kell senkit meggyőznöm.  Bármilyen anyagmaradék felhasználható, válasszunk minél semlegesebbet és (hacsak nem ég le a fa) évről évre lehet vele dekorálni. (Remélem, ilyen baleset senkinél nem történik.)

 

  Hagyományos piros az enyém, aranyszínű csillagokkal. (Kék és aranyszínű is van. :D Ha időm engedi, minden évben másat készítek.)

 

Filcből cuki díszek

 

  Ez tényleg egy összetett folyamat. Sablon- és inspirációkereséssel indul, ehhez nagyszerűbb oldal a pinterestnél nem is létezik: https://www.pinterest.com/ekszerstart/kar%C3%A1csonyi-filcd%C3%ADszek/

 

  A formák kivágásával folytatjuk, majd előbb a rátéteket (ha vannak) és az akasztót varrjuk rá a kiszabott elemekre, aztán azokat egymáshoz, általában pelenkaöltéssel (esetleg géppel), kétujjnyi lyukat hagyva a töltéshez. Ezen keresztül kitömjük vatelinnel vagy anyagmaradékkal, végül ezt is zárjuk. Hogy aztán milyen lesz a végeredmény, leginkább a saját hozzávalóinktól és türelmünktől függ. A házikón és a kesztyűn látszik, hogy mire odáig értem, ez utóbbi nekem elfogyott, megoldottam a motívumot a kesztyűn pár sima öltéssel, a házra ajtó meg minek?! A filcdíszek előnye, hogy nem tökéletesre eldolgozva is aranyosak.

   Ha zsebesre készítjük, még apró ajándékot is rejthetünk bele.

 

Karácsonyi keresztszemesek

 

Csupán attól bonyolultabb, mint a többi, hogy egy szimpla hímzéssel önmagában még nem sok minden kezdhetünk, tehát öltögetés után még hátra van a varrás, esetleg ragasztás.

 

   De mintákért itt sem kell messze menni, a pinterestre mindent egybegyűjtöttek a keresztszemesek kedvelői. :D

https://www.pinterest.com/ekszerstart/keresztszemes-kar%C3%A1csony/

  Örömteli alkotást!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása