Szeretjük az olyan ételeket, melyek egészségesek, ugyanakkor táplálók is; ilyen észbontó melegben pedig az is jól jön, ha gyorsan kész van, előre is elkészíthető és hidegen fogyasztható. Itt most ismét egy pofonegyszerű recept jön, minden szempontból a nyári meleghez és alapanyag-kínálathoz igazítva.
Színes nyári tésztasaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg száraztészta -ez lehet penne vagy kagylótészta, de akár spirál is vagy farfalle. A lényeg, hogy mutatós legyen és jó minőségű tésztafajta.
- 3 tojás
- 15 dkg pulykasonka
- 25 dkg paradicsom, nekem volt benne piros, rózsaszínű, sárga (nem éretlen, ilyen a színe, citromsárga)
- 2 közepes uborka
- 2 közepes zöldpaprika, ez sem baj, ha színre nem egyformák, de vastag, húsos legyen
- 1/4 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- kis fej hagyma
- 1 dl majonéz
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, véletlenül se lágyítsuk el! A tojást is megfőzzük, azt is sós vízben, mert így biztosan könnyen lejön a héja. :) Amíg a tészta fő, az olajba belenyomjuk a fokhagymát, jól összekeverjük és ezzel locsoljuk meg, keverjük át a megfőtt, leöblített, nagyon jól lecsepegtetett tésztánkat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Hogy a többi hozzávalót milyen alakúra vágjuk, az a tészta formájától függ. Pennéhez, spirálhoz mindig hosszúkásra vágok mindent, a kagylótésztához inkább a kocka-alak illik. Kockázunk vagy csíkozunk tehát és mindent a kihűlt tésztához adunk majd az egészet 1-1,5 dl majonézzel összekeverjük. Egy kis sót, leheletnyi borsot én még adok hozzá.
1-2 óra mindenképp kell, hogy összeérjenek az ízek.
Tökéletes minden alkalomra, tápláló (tészta, tojás), mégis egészséges (zöldségek).
Mehet a tetejére egy kis reszelt sajt tálaláskor, hiszen az soha semmit nem ront el, de anélkül is tökéletes.
Pink Dust 2015.08.12. 11:42:39
madre 2015.08.12. 12:44:06