Katarzis

15+1 inspiráló idézet Nick Vujicic-től

2015. október 01. - Katarzis blog

Gyakran úgy érezzük, nem kerek a minket körülvevő világ.

Hordjuk a kisebb-nagyobb keresztjeinket, a lelkieket talán még nagyobb kínnal, mint a testünket érintőket. Kesergünk, irigykedünk, tele vagyunk vádakkal, haragszunk magunkra, a másik emberre, a világra, Istenre.

Próbálunk változni, próbálunk változtatni. Meghallgatunk okosabb, sikeresebb embereket. Lendületet kapunk, aztán visszaesünk.

"Persze neki könnyű osztani az észt! Sikeres, gazdag!"-gyakran már ott tartunk, hogy a nekünk segíteni akarókban is csak a "hibákat" keressük.

 

És akkor jön egy férfi. Ha csak az arcképét látjuk, egy jóképű, szimpatikus fiatalembernek tűnik. Mosolyog, stílusa egyből magával ragad, annyira magabiztos, elégedett.

De nagyon hamar kiderül, ő nem egy átlagos ember. Nincs keze, és lába sem. Nem bokától hiányzik, még csak nem is térdtől, hanem teljesen. Csak egy törzs és egy fej maga az ember.

Aki meglátja, elsőre beleborzong. Sajnálja. Aztán hálát ad, hogy ő maga, a szerettei egészségesek, de ezzel párhuzamosan már vádolja is Istent, miért enged meg ilyeneket. Vagy ami még rosszabb, kérdőre vonja, hogy miért engedi, hogy az ilyenek is megszülessenek.

"Az az ember kezek és lábak nélkül!"

Szerencsére nagyon kevés embert ismerek, aki Nick Vujicict csak így vagy még ennyire sem ismeri.

Felsőbb erők döntése vagy a véletlen kegyetlen játéka, hogy ennek az embernek meg kellett születnie?! Így kellett megszületnie? Ez az ő keresztje? Vagy valami más?

Lehet, hogy inkább áldás mások életében? Hiszen ezrek kaphatják vissza általa az életüket. Azt az életet, amely gyakran úgy tűnik, elmegy mellettünk, élet és ember elkerülik egymást, mert csak a kereszteket látjuk. A nem mindig tökéletes világunkat. Vagy inkább csak a tökéletlenségeket a világunkban? És elont bennünket a keserűség, az önsajnálat, ennyi elég is, hogy úgy érezzük, nem is élünk teljes életet.

Pedig miért ne járhatna mindenkinek(!) élet a halál előtt? 

Lehet most azt hiszed, Nick Vujicic is csak vegetál, ilyen testtel nem lehet a hétköznapok kihívásainak megfelelni. "Milyen élet az ilyen?"-hallottam egyszer az egyik ismerősömtől.

"Olyan lelki békéje van ennek az embernek, hogy szinte irigylem."-mondta nemrég egy másik.

Te mit gondolsz róla?

 

Nick Vujicic

Kép

 

 Az 1982-ben Ausztráliában, egy ritka genetikai betegséggel (tetra-amelia szindróma)  született férfi karok és lábak nélkül is egy csodálatos ember.  Prédikátor, szónok, motivációs tréner. Előadásainak témái a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit.

Pedig 10 évesen öngyilkos akart lenne, nem látta az élete értelmét.

A szülei iránti szeretete végül megakadályozta, hogy újra próbálkozzon, aztán megismert más fogyatékos embereket is, de legfőképp az Újszövetségből János evangéliuma volt rá igen nagy hatással, hogy elfogadja állapotát.

Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat.

Bár bal lába helyén csupán két lábujj van, egy erre rácsúsztatott speciális eszköz segítségével megtanult írni, számítógépet kezelni, és gépelni a "sarok és lábujj" módszer segítségével. Tud egyedül fésülködni, fogat mosni, borotválkozni. Teljes, gazdag életet él: ejtőernyőzik, úszik, szörfözik.

Felesége van és két fia, a kisebbik idén szeptemberben született. Nézd milyen szép családja van!

 

       //

       Posted by Nick Vujicic on 2015. július 29.
 

        //

         Posted by Nick Vujicic on 2015. szeptember 16.
//

Dejan, WELCOME HOME! We love you! May God Bless you our boy! Thanking God for LIFE and LOVE. Thanking my incredible...

Posted by Nick Vujicic on 2015. szeptember 16.
 
Nick magyar nyelvre lefordított könyvei:
Élet korlátok nélkül - Ötletek egy teljes élethez 
Megállíthatatlan - A cselekvő hit fantasztikus ereje
Nyitott lélekkel-Imák egy varázslatosan jó életért
15 inspiráló idézetet hoztam most tőle, mert ha neki nem hisszük el, hogy a boldogságunk nem elsősorban a körülményeink függvénye, akkor senkinek.
 
  1. Én nagyon hamar megértettem, hogy lehetséges, sőt szükséges néha segítséget kérnünk másoktól. Átlagos a tested vagy sem, vannak dolgok, melyeket nem lehet egyedül megoldani.
  2. Nem szabad abban a reményben élni, hogy a boldogság akkor fog eljönni, amikor elérünk egy célt, vagy megvásárolunk egy dolgot. A boldogság legyen velünk állandóan, és ennek elérése érdekében törekedni kell a szellemi, lelki, érzelmi és fizikai harmóniára.
  3. Amikor megkísért annak a lehetősége, hogy feladd az álmaidat, küzdj még egy napig, még egy hétig, még egy hónapig és még egy évig! Elámulsz majd, mi történik, ha csak azért sem dobod be a törülközőt!”
  4. Sok probléma van az életben, amellyel én még ne is találkoztam. Biztos vagyok benne, hogy az életem ezerszer könnyebb, mint nagyon sok embernek.
  5. Ha te sem fogadod el magadat, másoknak is nehéz elfogadni téged.
  6. Mindig a rossz vagy hiányos dolgokat keressük egymásban. Én inkább próbálom mindenkiben megtalálni az aranyrögöket.
  7. Nem szükséges kitalálni grandiózus projekteket, hogy elvethessük a "jó magot". A nekünk kicsinek tűnő dolgok is nagyon sokat jelenthetnek más embereknek.
  8. Meg kell érteni, hogy nincs mindig mindenre azonnal válasz.
  9. Ha keserű vagy, dühös, sajnálod magadat és képtelen vagy megbocsátani, mit gondolsz, hová jutsz el ezzel a viselkedéssel? Fordíts hát hátat a pesszimista hangulatnak, tankolj fel optimizmussal, töltődj fel hálás, cselekvő, együttérző vagy megbocsátó hozzáállással.
  10. A sorsunkat nem az határozza meg, mi történik velünk, hanem az, miként reagálunk ezekre a történésekre.
  11. Én dönthetek. Te dönthetsz. Úgy is dönthetünk, hogy kitartunk a csalódásaink és a hibáink mellett. Dönthetünk úgy, hogy keserűek, dühösek vagy szomorúak maradunk. Vagy amikor nehézségekkel és bántó emberekkel kerülünk szembe, dönthetünk úgy is, hogy tanulunk a tapasztalatainkból, és továbblépünk, és vállaljuk a felelősséget a saját boldogulásunkért.
  12. Ha egyedülállóként nem vagy boldog, házasként sem leszel az. Ha nem hiszitek el, kérdezzétek meg bármelyik házas embert! Ha nincs hited Istenben, akkor legalább próbálj meg boldogan élni. De ennek az életnek minden áldása: a pénz, az örömök, bármi, amire nagyon vágytok, csak ideig-óráig tart. Ezért ha a boldogságotokat ilyen mulandó dolgokban keresitek, akkor legalább annyira mulandó lesz a boldogságotok is.
  13. Van pár dolog az életben, amit se irányítani, se megváltoztatni nem tudsz, élned kell vele. Miénk a döntés, hogy feladjuk vagy folytatjuk tovább.
  14. Számoljátok meg az áldásaitokat. Ha Istennek volt terve velem, akkor van terve veled is.
  15. Lehet, hogy nem tudom megfogni a feleségem kezét, de nincs szükségem kezekre ahhoz, hogy a szívét megragadjam. A gyermekem pedig meg fog tudni ölelni.

+1

Nick Vujicic idézetek

 

Ránézek és nem érzek szánalmat, csak azt, hogy mennyire nagyszerű ember is ő.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása