Az idei tél slágergyümölcse nálunk a gránátalma volt. Abból valahogy sohasem tudtam túl sokat venni, mindig elfogyott az utolsó szemig. Mivel tudom, hogy szuperegészséges, rengeteg benne a vitamin és az antioxidáns, én csak örültem, hogy senkit nem kell nyaggatni, hogy "egyétek már!"
Csak hát a pucolása! Azt ugye rajtunk kívül senki ne merészelje megpróbálni, nálunk is kellett már konyhát takarítani, frissen felrakott abroszt gyorsan beáztatni egyetlen rossz mozdulat miatt.
Igazából én sem a legprofibb módon oldottam meg eddig: kettévágtam (és soha nem a gerince vonalán, ahogyan kellene), aztán feszegettem, közben azért igyekeztem a szememet és testem többi részét (pontosabban azon a ruhát) valamelyest védeni. Nos vagy sikerült vagy nem.
Pedig a gránátalma szétszedésének jól kidolgozott technikája van, és ebből a videóból ti is megtanulhatjátok: