Kimérem, megkeverem, turmixolom vagy összerázom, pohárba öntöm, dekorálom-kb. ennyi egy koktél elkészítése, és most kérek elnézést azoktól, akiknek ez a szakmája, igen, tudom, hogy több ez ennél, az ördög a részletekben rejlik. ♥
Elkészíteni tényleg ennyire egyszerű szinte mindegyiket, a hozzávalók illetve a mennyiségek azok, melyek valamiért mindig kiszöknek a fejünkből, lehet, mert nem gyakoroljuk, nem iszunk eleget?! Éppen ezért örültem meg, amikor a pixabay oldalon rátaláltam ezekre az illusztrációkra, vizuálisan mennyivel szimpatikusabb már így egy recept, mint a száraz szöveg! A képekre kattintva az eredeti oldalra jutsz, nagy felbontásban is letöltheted mindegyiket (regizés vagy ellenőrző kód-hogy nem vagy robot-beírása után), kinyomtathatod, összefűzheted magadnak vagy akár ajándékba koktélimádó barátaidnak. A képek készítője: Alexandra.
Epres Daiquiri
A hozzávalókat (eperpüré vagy -szirup, fehér rum -pl. Bacardi- fél lime leve) shakerben tört jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Egész eperrel díszítjük.
Mojito
A pohárba beletesszük a tört jeget, a mentalevelet és egy feldarabolt lime-ot, cukorszirupot és fehér rumot öntünk rá. Az egészet kicsit megütögetjük, kiszabadítjuk az ízeket. Megtöltjük a poharat jégkockával és felöntjük szódavízzel. Mentalevéllel és lime-szelettel díszítjük.
Pina Colada
Az ananászlét, fehér rumot, kókuszkrémet és a jeget is turmixgépbe töltjük és addig keverjük, amíg a jégkocka kásás lesz. (A kókuszkrémet és a barna cukrot kókuszsziruppal is lehet helyettesíteni.) Nagyobb poharakba töltjük, ananászdarabokkal és egy koktélcseresznyével tesszük még kívánatosabbá.
Tequila Sunrise
A jégkockákat a pohárba rakjuk. Beleöntjük a tequilát és a narancslevet. Megkavarjuk. A grenadin szirupot óvatosan belecsurgatjuk úgy, hogy leüljön az aljára. Érdemes az egyik jégkockán lecsurgatni, mert a jég lehűti és akkor könnyebben lesüllyed. Egy narancsgerezddel és koktélcseresznyével díszítjük.
Margarita
A poharak benedvesített peremét sóba belemártjuk. A tequilát a tripla sec-kel, a lime-lével és a jégkockákkal együtt shakerben alaposan összerázzuk, majd a koktélt a poharakba töltjük. Egy lime-szelet megy még a pohár peremére.
Cuba Libre
Hosszú pohárba a kólát és a fehér rumot a jégre töltjük, egy szelet lime-nak a levét belecsavarjuk, egy másik szelettel és mentalevéllel pedig dekoráljuk.
Cosmopolitan
A hozzávalókat (vodkát, triple sec-et, áfonyalevet) előbb jég nélkül, majd a jeget is hozzáadva shakerben összerázzuk. Jég nélkül szervírozzuk, kristálycukorba mártott peremű koktélpohárban, ez a díszítés akár el is hagyható, de egy szelet narancs vagy egy narancshéj-spirál semmiképp ne hiányozzon róla.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához.