Katarzis

7 frissítő nyári koktél nyomtatható képes recepttel

2017. május 18. - Katarzis blog

Kimérem, megkeverem, turmixolom vagy összerázom, pohárba öntöm, dekorálom-kb. ennyi egy koktél elkészítése, és most kérek elnézést azoktól, akiknek ez a szakmája, igen, tudom, hogy több ez ennél, az ördög a részletekben rejlik. ♥

 

   Elkészíteni tényleg ennyire egyszerű szinte mindegyiket, a hozzávalók illetve a mennyiségek azok, melyek valamiért mindig kiszöknek a fejünkből, lehet, mert nem gyakoroljuk, nem iszunk eleget?! Éppen ezért örültem meg, amikor a pixabay oldalon rátaláltam ezekre az illusztrációkra, vizuálisan mennyivel szimpatikusabb már így egy recept, mint a száraz szöveg! A képekre kattintva az eredeti oldalra jutsz, nagy felbontásban is letöltheted mindegyiket (regizés vagy ellenőrző kód-hogy nem vagy robot-beírása után), kinyomtathatod, összefűzheted magadnak vagy akár ajándékba koktélimádó barátaidnak. A képek készítője: Alexandra.

 

     Epres Daiquiri

   A hozzávalókat (eperpüré vagy -szirup, fehér rum -pl. Bacardi- fél lime leve) shakerben tört jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük.  Egész eperrel díszítjük.

 

    Mojito

   A pohárba beletesszük a tört jeget, a mentalevelet és egy feldarabolt lime-ot, cukorszirupot és fehér rumot öntünk rá.  Az egészet kicsit megütögetjük, kiszabadítjuk az ízeket. Megtöltjük a poharat jégkockával és felöntjük szódavízzel. Mentalevéllel és lime-szelettel díszítjük.

 

   Pina Colada

   Az ananászlét, fehér rumot, kókuszkrémet és a jeget is turmixgépbe töltjük és addig keverjük, amíg a jégkocka kásás lesz. (A kókuszkrémet és a barna cukrot kókuszsziruppal is lehet helyettesíteni.) Nagyobb poharakba töltjük, ananászdarabokkal és egy koktélcseresznyével tesszük még kívánatosabbá.

 

  Tequila Sunrise

   A jégkockákat a pohárba rakjuk. Beleöntjük a tequilát és a narancslevet. Megkavarjuk. A grenadin szirupot óvatosan belecsurgatjuk úgy, hogy leüljön az aljára. Érdemes az egyik jégkockán lecsurgatni, mert a jég lehűti és akkor könnyebben lesüllyed. Egy narancsgerezddel és koktélcseresznyével díszítjük.

 

   Margarita

   A poharak benedvesített peremét sóba belemártjuk. A tequilát a tripla sec-kel, a lime-lével és a jégkockákkal együtt shakerben alaposan összerázzuk, majd a koktélt a poharakba töltjük. Egy lime-szelet megy még a pohár peremére.

 

 

   Cuba Libre

   Hosszú pohárba a kólát és a fehér rumot a jégre töltjük, egy szelet lime-nak a levét belecsavarjuk, egy másik szelettel és mentalevéllel pedig dekoráljuk.

 

 

  Cosmopolitan

   A hozzávalókat (vodkát, triple sec-et, áfonyalevet) előbb jég nélkül, majd a jeget is hozzáadva shakerben összerázzuk. Jég nélkül szervírozzuk, kristálycukorba mártott peremű koktélpohárban, ez a díszítés akár el is hagyható, de egy szelet narancs vagy egy narancshéj-spirál semmiképp ne hiányozzon róla.

 

   Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása