Csirkemell és zöldségek párossal nem igazán lehet mellélőni. Most egy nagy tepsibe dobáltam be mindent, húst, burgonyát, karfiolt, répát (és amit még találtam odahaza :D ), kapott egy tejfölös nyakonöntést, és alufólia alatt minden megpuhult. Szeretjük az ilyen fogásokat...készíteni is. :)
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 60 dkg burgonya
- 4 vastag húsú paprika (2-2 zöld és piros)
- 2 paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 1 pici fej karfiol
- 3 dl tejföl (ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítjuk, hogy csurgatható legyen)
- 2 teáskanál provance-i fűszerkeverék
- 1-2 gerezd fokhagyma
- kávéskanál pirospaprika
- só, bors
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- a csirkemellet félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem kell klopfolni, sózzuk, borsozzuk, a fűszerkeverékkel is leszórjuk mindkét oldalát
- megtisztítjuk, daraboljuk a zöldségeket (krumplit, répát hosszúkásra, karfiolt rózsáira, paradicsomot, paprikát ahogy sikerül, de nem túl kicsikre)
- a tejfölbe belekeverjük a pirospaprikát, belenyomjuk a fokhagymát
- hőálló edény vagy tepsi aljára kevés olajat öntünk, belerakjuk a hússzeleteket, rá a burgonyát és a többi zöldséget
- sózzuk, borsozzuk is picit
- leöntjük a tejföllel, lefedjük és kb. 1 órát sütjük
- a répa az etalon, ha már belemegy a villa (nem kell, hogy vajpuha legyen) kész is van, sajtot reszelünk a mindenségre és 10 percre visszatoljuk a sütőbe
Jó étvágyat! :)