Katarzis

Csirkemell tepsiben, színes zöldségekkel

2017. október 08. - Katarzis blog

Csirkemell és zöldségek párossal nem igazán lehet mellélőni. Most egy nagy tepsibe dobáltam be mindent, húst, burgonyát, karfiolt, répát (és amit még találtam odahaza :D ), kapott egy tejfölös nyakonöntést, és alufólia alatt minden megpuhult. Szeretjük az ilyen fogásokat...készíteni is.   :)

 Hozzávalók:

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 60 dkg burgonya
  • 4 vastag húsú paprika (2-2 zöld és piros)
  • 2 paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 pici fej karfiol
  • 3 dl tejföl (ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítjuk, hogy csurgatható legyen)
  • 2 teáskanál provance-i fűszerkeverék
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kávéskanál pirospaprika
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • a csirkemellet félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem kell klopfolni, sózzuk, borsozzuk, a fűszerkeverékkel is leszórjuk mindkét oldalát
  • megtisztítjuk, daraboljuk a zöldségeket (krumplit, répát hosszúkásra, karfiolt rózsáira, paradicsomot, paprikát ahogy sikerül, de nem túl kicsikre)
  • a tejfölbe belekeverjük a pirospaprikát, belenyomjuk a fokhagymát
  • hőálló edény vagy tepsi aljára kevés olajat öntünk, belerakjuk a hússzeleteket, rá a burgonyát és a többi zöldséget
  • sózzuk, borsozzuk is picit
  • leöntjük a tejföllel, lefedjük és kb. 1 órát sütjük
  • a répa az etalon, ha már belemegy a villa (nem kell, hogy vajpuha legyen) kész is van, sajtot reszelünk a mindenségre és 10 percre visszatoljuk a sütőbe

 Jó étvágyat! :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása