Katarzis

Baconbe tekert csirkemáj krumplipürével, feketeretek-salátával

2017. december 10. - Katarzis blog

Három nagy kedvenc egyetlen fogásban. Az "Elkészül 50 perc alatt?" sorozatom újabb szereplője, hiszen tényleg nem kell hozzá még annyi idő sem. A baconbe tekert májat bevágjuk a sütőbe, a megpucolt krumplit a tűzhelyre, addig lereszeljük a retket, aztán már csak annyi maradt, hogy a megfőtt krumplit pürésítsük. Finom, hamar kész vacsora. :)

 

Baconbe tekert csirkemáj

  • 5 szelet bacon (vagy 10 szelet, de én hosszúakat vettem, feleztem)
  • 10 db csirkemáj
  • őrölt fekete bors
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma vagy fokhagymagranulátum
  • 1 teáskanál morzsolt majoranna
  • olaj

  A baconöket kiterítjük, fokhagymával vékonyan lekenjük, borssal, majorannával leszórjuk, kétfelé vágjuk.  A jól megmosott, lecsepegtetett csirkemájat beletekerjük, fogpiszkálóval átszúrjuk. A hőálló tál alját leheletvékonyan megkenjük olajjal és a sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a tekercseket. 

 

A tökéletes krumplipüré

 

    Persze, nem állítom, hogy mindenkinek ez a tökéletes, mi így szeretjük, ez a natúr (tehát són kívül semmivel nem fűszerezett) és a nagyon krémes, ennek eredményeképp eléggé kalóriadús változat. :)

  • 1 kg krumpli (meghámozva, felkockázva)
  • 10 dkg tehénvaj
  • 1 dl tejszín vagy tejföl (semmiképp ne legyen savanyú)

    A krumplit enyhén sós vízben egészen puhára főzzük, leszűrjük. Krumplinyomóval összetörjük, belekeverjük a vajat is. Amikor a vaj elolvadt, elővesszük a kézi mixert és teljesen simára keverjük vele, közben a tejszínt (tejfölt) is hozzáadjuk. Jóféle burgonyából (pl. ella) készült püré mixer nélkül is sima és krémes lesz, de ha nem a megfelelő fajtát választottuk, bizony jó egy ilyen kisgéppel kicsit rásegíteni a tökéletesedésre. :D

Feketeretek-saláta

 

  • 2 db fekete retek (40 dkg volt hámozva)
  • 1 kisebb fej hagyma
  • kb. 2 kávéskanál só
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál méz

 A retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük az egészen apró kockákra vágott vöröshagymát és a sót. Az olajat, citromlét, mézet összekeverjük és összeforgatjuk a zöldségekkel. Hagyjuk kicsit összeérni az ízeket.

  Jó étvágyat! :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása