Húsmentes, de nagyon szerethető étel következik, amit mindenkinek meg kell kóstolnia, amíg még vannak napérlelte zöldségek.
A fokhagymás-parmezános cukkini már önmagában is tökéletes étel ebben a nagy hőségben, a zöldséges bulgurral karöltve pedig kifejezetten tápláló ebéd vagy vacsora, ráadásul a bulgur egészségesebb is, mint a fehér rizs vagy más tésztaköret.
Hozzávalók:
Körethez:
- 1 csésze bulgur
- 2 csésze víz
- só, őrölt bors ízlés szerint
- kevés étolaj
- 2 paradicsom
- 2 húsos paprika
- 1 közepes fej hagyma
Cukkinihez:
- 1 fej zsenge cukkini
- pár evőkanál étolaj
- 2 cikk fokhagyma
- kb. 3 evőkanál reszelt parmezán (másféle sajttal is finom, de ezzel egészen különleges)
- pár csipet morzsolt oregánó vagy kakukkfű
Elkészítés:
- a cukkinit megmossuk, héjastul ujjnyi vastag csíkokra vágjuk (az enyém nagyon zsenge volt, de így is voltak már magvai, azt kivágtam)
- az olajba belenyomjuk a fokhagymát, összekeverjük, a csíkokat ebben megforgatjuk, hőálló edényben egymás mellé sorakoztatjuk, csipet oregánót vagy kakukkfüvet hintünk rá, parmezánnal vastagon leszórjuk, kb. 20 percre a sütőbe toljuk
- a vizet felforraljuk a sóval, a bulgurt hozzáöntjük, újraforralás után megkeverjük, elzárjuk, jól lefedve hagyjuk megduzzadni
- a zöldségeket felkockázzuk és kevés olajban megpároljuk, nem puhára, inkább roppanósak maradjanak
- a megpuhult bulgurt összeforgatjuk a zöldségekkel
Jó étvágyat! :)
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!