Katarzis

Parmezános cukkinicsíkok bulgurkörettel

2018. augusztus 11. - Katarzis blog

Húsmentes, de nagyon szerethető étel következik, amit mindenkinek meg kell kóstolnia, amíg még vannak napérlelte zöldségek. 

  A fokhagymás-parmezános cukkini már önmagában is tökéletes étel ebben a nagy hőségben, a zöldséges bulgurral karöltve pedig kifejezetten tápláló ebéd vagy vacsora, ráadásul a bulgur egészségesebb is, mint a fehér rizs vagy más tésztaköret.

Hozzávalók:

 

Körethez:

  • 1 csésze bulgur
  • 2 csésze víz
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • kevés étolaj
  • 2 paradicsom
  • 2 húsos paprika
  • 1 közepes fej hagyma

Cukkinihez:

  • 1 fej zsenge cukkini
  • pár evőkanál étolaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • kb. 3 evőkanál reszelt parmezán (másféle sajttal is finom, de ezzel egészen különleges)
  • pár csipet morzsolt oregánó vagy kakukkfű

Elkészítés:

  • a cukkinit megmossuk, héjastul ujjnyi vastag csíkokra vágjuk (az enyém nagyon zsenge volt, de így is voltak már magvai, azt kivágtam)
  • az olajba belenyomjuk a fokhagymát, összekeverjük, a csíkokat ebben megforgatjuk, hőálló edényben egymás mellé sorakoztatjuk, csipet oregánót vagy kakukkfüvet hintünk rá, parmezánnal vastagon leszórjuk, kb. 20 percre a sütőbe toljuk
  • a vizet felforraljuk a sóval, a bulgurt hozzáöntjük, újraforralás után megkeverjük, elzárjuk, jól lefedve hagyjuk megduzzadni
  • a zöldségeket felkockázzuk és kevés olajban megpároljuk, nem puhára, inkább roppanósak maradjanak
  • a megpuhult bulgurt összeforgatjuk a zöldségekkel

 

Jó étvágyat! :)

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása