Finom, édes nasi, amit nem csak dióval, hanem más magvakkal, pl. mandulával, mogyoróval is elkészíthettek. Van benne kalória, viszont jó sok egészséges tápanyag is, amire az ember szervezetének télen-nyáron szüksége van, tehát bűntudat nélkül csipegessétek. :)
Hozzávalók:
- 15-20 dkg dióbél
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- púpos kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
- a diót serpenyőben megpirítjuk (az íze miatt is, és főleg azért, hogy a héját le tudjuk dörzsölni)
- öntsük ki egy tiszta konyharuhába, óvatosan dörzsöljük meg, aztán szedjük át tálkába (én a kezeim között is átdörzsölöm őket, aztán a levált héjat kifújom)
- a serpenyőt töröljük ki szalvétával, forraljuk fel benne a vizet, cukrot, vaníliát, fahéjat, tegyük bele a diót, és addig kavargassuk, amíg a víz elpárolog (3-4 perc), ekkorra finom karamellréteg borítja a darabkákat
- öntsük át egy lapos nagy tányérra vagy tálcára, terítsük szét, amennyire tudjuk
Ha elkezded csipegetni, nehéz abbahagyni, úgy az ideális, ha ez az adag az egész családnak, legalább 4 embernek készül (és nem falja fel a készítő, mire a többiek hazaérnek :D )
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!