Katarzis

Fahéjas-cukros dió

2019. február 16. - Katarzis blog

Finom, édes nasi, amit nem csak dióval, hanem más magvakkal, pl. mandulával, mogyoróval is elkészíthettek. Van benne kalória, viszont jó sok egészséges tápanyag is, amire az ember szervezetének télen-nyáron szüksége van, tehát bűntudat nélkül csipegessétek. :)

 

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg dióbél
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • púpos kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

  • a diót serpenyőben megpirítjuk (az íze miatt is, és főleg azért, hogy a héját le tudjuk dörzsölni)
  • öntsük ki egy tiszta konyharuhába, óvatosan dörzsöljük meg, aztán szedjük át tálkába (én a kezeim között is átdörzsölöm őket, aztán a levált héjat kifújom)
  • a serpenyőt töröljük ki szalvétával, forraljuk fel benne a vizet, cukrot, vaníliát, fahéjat, tegyük bele a diót, és addig kavargassuk, amíg a víz elpárolog (3-4 perc), ekkorra finom karamellréteg borítja a darabkákat
  • öntsük át egy lapos nagy tányérra vagy tálcára, terítsük szét, amennyire tudjuk

 

  Ha elkezded csipegetni, nehéz abbahagyni, úgy az ideális, ha ez az adag az egész családnak, legalább 4 embernek készül (és nem falja fel a készítő, mire a többiek hazaérnek :D )

 Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása