Sokáig teljesen elképzelhetetlen volt számomra, hogy egy kifőtt tészta a hidegkonyha-látványkonyha eleme legyen, olyat meg, hogy épp hallal... teljesen össze nem illőnek hittem a kettőt, amíg meg nem kóstoltam ezt a salátát. Azt külön imádom benne, hogy pillanatok alatt kész és még jól is lehet vele lakni.
Hozzávalók:
(kicsi adag, szerintem duplázzátok)
- 15 dkg száraztészta (spirál, penne vagy bármilyen mutatós forma)
- 1 konzerv darabos tonhal
- 3 evőkanál kukoricakonzerv
- 1 marék mag nélküli zöld olajbogyó
- 10 koktélparadicsom
- fél fej lilahagyma
- 7 dkg majonéz
- 2 teáskanál citromlé
- só, őrölt bors
- gazdagíthatjuk még sajttal, tojással, uborkával, paprikával
Elkészítés:
- a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, 2 evőkanál olajjal átkeverjük, hagyjuk teljesen kihűlni
- a paradicsomot és az olajbogyót kétfelé vágjuk, a hagymát negyedbe, aztán egészen vékony csíkokra, a tonhalat kisebb darabokra
- a majonézbe belekeverjük a sót, borsot, citromlevet, aztán hozzákeverjük a tésztához
- hozzáadjuk a paradicsomot, olajbogyót, hagymát, kukoricát, mindent lazán átforgatunk
- hogy a hal ne törjön teljesen össze, vagy rétegezzük a kész salátával vagy csak a tetejére tesszük a darabokat
- kicsit behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!