Katarzis

Tonhalas tésztasaláta gazdagon

2019. október 02. - Katarzis blog

Sokáig teljesen elképzelhetetlen volt számomra, hogy egy kifőtt tészta a hidegkonyha-látványkonyha eleme legyen, olyat meg, hogy épp hallal... teljesen össze nem illőnek hittem a kettőt, amíg meg nem kóstoltam ezt a salátát.  Azt külön imádom benne, hogy pillanatok alatt kész és még jól is lehet vele lakni.

Hozzávalók:

(kicsi adag, szerintem duplázzátok)

  • 15 dkg száraztészta (spirál, penne vagy bármilyen mutatós forma)
  • 1 konzerv darabos tonhal 
  • 3 evőkanál kukoricakonzerv
  • 1 marék mag nélküli zöld olajbogyó 
  • 10 koktélparadicsom
  • fél fej lilahagyma
  • 7 dkg majonéz
  • 2 teáskanál citromlé
  • só, őrölt bors
  • gazdagíthatjuk még sajttal, tojással, uborkával, paprikával 

Elkészítés:

  • a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, 2 evőkanál olajjal átkeverjük, hagyjuk teljesen kihűlni
  • a paradicsomot és az olajbogyót kétfelé vágjuk, a hagymát negyedbe, aztán egészen vékony csíkokra, a tonhalat kisebb darabokra
  • a majonézbe belekeverjük a sót, borsot, citromlevet, aztán hozzákeverjük a tésztához
  • hozzáadjuk a paradicsomot, olajbogyót, hagymát, kukoricát, mindent lazán átforgatunk
  • hogy a hal ne törjön teljesen össze, vagy rétegezzük a kész salátával vagy csak a tetejére tesszük a darabokat
  • kicsit behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása