Villámgyorsan elkészíthető, finom és látványos vacsora, ami tészta is, zöldség is és még húsos is.
Hozzávalók:
(nyugodtan duplázzatok)
- 25 dkg tészta (penne, orsó, szarvacska... bármilyen)
- 35 dkg brokkoli
- 5 dkg vaj
- 1 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 5 db szeletelt bacon
- 5 db szeletelt sonka (fekete erdei vagy hasonló; vékonyra szeletelt, enyhén füstölt)
- 5 dkg sajt
Elkészítés:
- a brokkolit és a tésztát is enyhén sós vízben megfőzzük
- a vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk, én csipet fokhagyma-granulátumot is szoktam hozzá tenni
- a baconszeletekre ráfektetjük a sonkacsíkokat, együtt feltekerjük, jóféle késsel kétfelé vágjuk, így nem lesznek olyan magasak a "rózsák"
- vajjal vékonyan kikent tepsibe öntjük a megfőtt tésztát, közzérakjuk a szétszedett brokkolit, majd az egészet lecsurgatjuk besamellel
- legvégül rakjuk rá a sonkás baconrózsákat
- előmelegített sütőben átpirítjuk, mielőtt teljesen kész, leszórjuk reszelt sajttal, aztán azt is hagyjuk ráolvadni a mindenségre
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is.
Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához.