Katarzis

Így lesz gyönyörű az arcbőröd! A 10 aranyszabály

2015. április 25. - Katarzis blog

Méregdrága kozmetikumok. Q10-koenzimmel, öregedésgátló formulákkal dúsított krémek. Biztos vagyok benne, hogy hatásosak, hiszen évekig, évtizedekig tesztelik, híres emberek használják és gyakran nem csak ők, az ismerőseim is ajánlják.

 

10 aranyszabály a gyönyörű bőrért

 Sajnos nem mindenkinek megfizethető egy ilyen készítmény. Az anyagi okok mellett volt még valami, ami miatt soha nem mertem ezeket kipróbálni. Azzal riogattak: ha egyszer elkezdem, soha nem szabad abbahagyni, mert azonnal csúnyán megöregedik az arcbőröm. Azóta már többször is olvastam arról, hogy ez mennyire butaság, de lehetséges drága kozmetikumok nélkül is vigyázni az arcbőrünkre.

 

10 aranyszabály a gyönyörű bőrért

Hogyan?

 

1.  Elegendő alvás

A legelső és legfontosabb titok.  Már egyetlen átvirrasztott éjszaka után is a bőr is petyhüdt, fénytelen lesz. Ha pedig napokig éjfél után fekszünk le, (és ugye hat előtt kelünk), akkor kenhetjük bármivel, pár évvel öregebbnek látjuk magunkat, mint a kipihent időszakokban. Hogy ilyenkor a szem is beesett, az már csak hab a tortán.

 

2. Elegendő folyadék

Legalább annyira fontos, mint az alvás: ne felejtsünk el inni. Ezt szajkózzák mindenhol, aztán nemrég egy olyan cikket olvastam, amely szerint butaság az egész, mindenki csak akkor igyon, ha szomjas. Mivel én soha nem vagyok szomjas, csak ha valami extra sósat, zsírosat eszek, márcsak ezért sem hiszem, hogy helyes ez a megállapítás. Mert akkor a fejemnek sem kellene fájnia, szédülnöm se kellene, pedig ezek a tünetek rögtön jelentkeznek 1-2 napos elhanyagolt vízellátás után. Inni tehát kell! A bevitt folyadék lehet tea, gyümölcslé, levesek is, nem csupán (szénsavmentes) ásványvíz.

 

eda+napitki+aromatnij+chaj+s+apelsinom+74702984856

 

3. Az arcbőr tisztán tartása

  Reggel csak egy kis langyos víz. Este ez már kevés. A kezünk után az arcunkat éri a legtöbb szennyeződés. Én egy egyszerű  arctisztító zselét használok, ha véletlenül elfogy, akkor 1-2 este megmosom inkább szappannal. Ez nem a legideálisabb, de jobb, mint a semmi, annyit nem árt neki, mintha rajta maradna a (láthatatlan) kosz.

Arcradír

Kéthetente érdemes radírozni. Nem csak azért van szükség rá, hogy üde hatása legyen a bőrünknek, ha időről időre nem távolítjuk el az elhalt hámsejteket, nemcsak fénytelen lesz az arcunk, eltömődnek a pórusok is, hiába kenjük bármilyen csodaszerrel, nem jut be a mélyebb rétegekbe. Legkíméletesebb, ha kéthetente, havonta egy friss citrom levével bekened az arcodat, majd pár perc múlva lemosod, ezt nevezik gyümölcssavas hámlasztásnak. Ennek egy másik módja, ha lereszelt almát joghurttal keversz össze és ezt hagyod 10 percig rajta. Ha nagyon száraz a bőröd, mint nekem, ezeket inkább ne használd!

 Én az olajba kevert porcukorral szoktam radírozni, ez vált be leginkább. Egy teáskanál porcukor, ugyanennyi olaj, 1-2 percig dörzsikélem vele  az arcomat, lemosom, kész.  Még használtam régebben a finom szemcséjű sót is, ezt tejjel kell pépesíteni, egy kicsit durvább, mint a porcukor, de ettől még simább lesz az arcunk. Igen, pontosan olyan lesz, mint a baba popsija. Semmivel nem rosszabbak, mint a gyári bőrradírok.

 

4. Hidratáló krém

 Erre tényleg mindenkinek szüksége van rá, mégpedig az arctípusának megfelelőre. (Arclemosó zselé és hidratáló krém- csupán ezt a két gyári kozmetikumot használom folyamatos jelleggel.)

 

5. Arcpakolások

Táplálnak, regenerálnak. Frissítenek, hidratálnak. És nem kell semmit vásárolni, csak szétnézni a konyhában!

Méz

Mehet natúrba is, én olyankor egy kis vízzel hígítom, mert töményen szárít. Még táplálóbb is, ha nem önmagában használjuk:

  • méz+ tejszín
  • méz+joghurt vagy sovány túró (zsíros bőrre)
  • élesztővel, itt is szükségünk lesz egy kis tejszínre a hígításhoz (ez is zsíros bőrre ajánlott)
  • extra tápláló: méz+étolaj+tojássárgája
  • nagyon száraz bőrre: méz+tojásfehérje+natúr joghurt

Banán natúr joghurttal-puhítja a bőrödet

Tojássárgája -olívaolajjal, pár csepp citromlével -regenerál

10 aranyszabály a gyönyörű bőrért

 

6. Szemkörnyék-ápolás

Uborka-szelet vagy lehűtött zöld tea filter mehet a szemekre-nemcsak ha duzzadt, karikás. A ráncok megjelenését is késleltetheted, hiszen hidratálod azt a kényes, nagyon vékony bőrfelületet.

 

7. Étkezés

Sok zöldség, gyümölcs. Mert nemcsak a bőröd lesz szebb tőle!

Kevesebb műkaja. Mert nemcsak a bőröd lesz szebb tőle!

És még sorolhatnám, a lényeg, hogy az egészséges táplálkozás a bőrre is hatással van. Szépít!!!

fruits-82524_640

 

8. Bőrvédelem.

 Télen okvetlenül kell a bőrvédő krém. Talán, akinek zsírosabb a bőre, megvan nélküle is, az extra érzékeny bőrűeknek akár ki is sebesedhet az arcuk a hidegtől. Amíg nem használtam, ha hidegről bementem egy meleg szobába, úgy néztem ki, mint akit leforráztak. Pedig télen a radírozást se viszem túlzásba, annyira óvom.

Nyáron viszont fényvédő krém nélkül jobb, ha ki se mozdulok, már a tavasz első napsugaraitól úgy nézek ki, mint akit összefröcsköltek feketekávéval. Ha nálad nincs is látható jele, jobb vigyázni, ha a napon kell lenned, mindig kend be előtte az arcodat legalább!

lyudi+otdih+i+razvlecheniya+krasavitca+i+yabloko+5805185812

 

9. Bőrproblémák kezelése

Mitesszerek, kiütések, pattanás. A legrosszabb amit tehetsz, ha nem fordulsz szakemberhez. Lehet, hogy elég csak egyszer, utána már a kozmetikus elmagyarázza, mit hogyan csinálj vagy ne csinálj, de nem éri meg, hogy pattanás-nyomogatás-kényszered miatt  egy soha nem múló heg éktelenkedjen az arcodon. (Elárulom, én is imádok nyomkodni, még jó, hogy soha senki nem akarja engedni. :) ) Kozmetikushoz azért is jó időnként ellátogatni, mert ő tudja helyesen megállapítani, hogy milyen típusú az arcbőrünk, így könnyebben kiválasztjuk a megfelelő krémet és  bátrabban használhatjuk a magunk készjtette pakolásokat is.

 

10. Dohányzás elhagyása

Utoljára hagytam, mert reménykedek, hogy csak nagyon keveseket érint.  A cigaretta a bőr talán legnagyobb ellensége. Petyhüdtté, fénytelenné teszi, s talán már te is tapasztaltad, hogy még fürdés, hajmosás után is érezhető a bagó-szag a bőrön. (Én is cigiztem régen, tudom, milyen ha egy szokás szenvedéllyé válik és azt is, hogy nem könnyű ettől szabadulni.) Azt meg majdnem el is felejtettem említeni, hogy a nikotin a szervezetünkben lévő összes C-vitamint felemészti, tehát sokszoros adagra van belőle szükség, mint egy nemdohányzónak! Ha lebeszélni nem is tudlak erről a káros szenvedélyről, azért tudd, nemcsak az egészségednek ártasz vele, a szépségednek is, mert az arcbőröd sem fogja meghálálni.

lips-374516_640

 

 Ennyi lenne hát. Egy mondatban: elegendő alvás, sok folyadék, egészséges életmód, káros szenvedélyek mellőzése; egy jó arctisztító és egy hidratáló krém; természetes anyagok alkalmazása a bőrápolásban; szükség esetén bőrvédő krémek és egy jó kozmetikus.

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása