Katarzis

Zseniális videó magyar fiataloktól, hogy kicsit beleláss a fogyatékosok lelkébe

2015. május 14. - Katarzis blog

 Mennyire súlyos ma Magyarországon a társadalmi érzéketlenség a fogyatékkal élőkkel szemben? Azt hiszem, nagyon is az, ha az ELTE Gyógypedagógiai Karának hallgatói (Bényi Kati, Gönci Som Kinga, Kovács Vera, és Móricz Laura) ennyire kegyetlenül őszinte vizsgamunkát tudtak készíteni erről a témáról.

Zseniális videó magyar fiataloktól, hogy kicsit beleláss a fogyatékosok lelkébe

 

Az egyetemisták a Bëlga zenekar Az a baj c. számát írták át, miután több érintett csoporttal is felvették a kapcsolatot, hogy megtudják, pontosan mi zavarja őket és mit szeretnének, miben változzon a társadalom a fogyatékosokhoz való hozzáállásban.

Mint említettem kegyetlenül szókimondó szöveg ez, de amellett rendkívül humoros és szórakoztató is, hol büszkén bólogattam, aztán kicsit szégyenkeztem, mert hiába vagyunk toleránsak és megértőek, nem mindig tudjuk, hogyan viselkedjünk helyesen egy fogyatékos társaságában. Pedig ők tényleg nem kérnek többet, csak annyit, hogy ne kezeljük őket csodabogárkánt, és legyünk tekintettel az állapotukból fakadó korlátaikra.

Előadók:  Abramov Dani, Horváth Roland (Rapstrars), Erdős Balázs, Medetz Attila (Baltazár Színház), Fekete Gy. Viktor (feketegyviktor.hu), Juhász Tomi (Davies Korner, Vaklárma), és Veres Robi (MCDC)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása