Katarzis

Isteni finom bodzaszörp, cukor és tartósítószer nélkül

2015. május 17. - Katarzis blog

A bodzaszörp készítése nyitja nálam minden évben a befőzési szezont. Évek óta ugyanazt a receptet készítem, a hagyományos cukros-citromos (citrompótlós) változatot. (Ide kattintva elolvashatod.) Idén viszont kaptam egy különleges leírást, amit mindenképp ki fogok próbálni, ennél egészségesebb receptet te sem találsz. :)

Bodzaszörp cukor és tartosítószer nélkül

 
   3 l forralt, kihűtött tisztított vízbe beáztatunk 30 darab bodzavirágot legalább 24 órára. Másnap kiszedjük a bodzát, szűrőn átszűrjük a levet, 3 citrom levét adjuk hozzá és 1/2 kg mézet ( az édesszájúak többet is tehetnek). Ezzel a szörp kész! Jégkockatasakokba töltjük (ehhez a mennyiséghez kb. 12 db szükséges), és mehet  a fagyasztóba! 

Isteni finom bodzaszörp, cukor és tartósítószer nélkül

 

Ha megszomjazol a nyári hőségben, csak dobj 1-2 bodzaszörp-jégkockát egy pohár vízbe, és élvezd a csodás ízt és illatot! (Nekem nem fagyott át, tehát inkább volt jéghideg szörp, mint jégkocka, de szerintem ez már a fagyasztóm hibája.)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása