Ha nyár és desszert, akkor az legyen gyümölcsös, nem túl édes és az sem baj, ha sütés nélkül és nagyon gyorsan elkészíthető.
Ez a túros finomság minden elvárásnak megfelel. Annyi csak a hátránya, hogy mivel zselatinnal készül kicsit hűteni kell, de 1-2 óra alatt simán megdermed a hűtőben.
Hozzávalók
- 400 g túró
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 2,5 dl rostos gyümölcslé
- 2 vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 25 g zselatin
- 1,5 bögre málna
- 1 narancs
Én most naranccsal és málnával készítettem, ezért rostos narancslét tettem hozzá, de mehet bele barack vagy ananász vagy akár kivi is és az azokhoz illő gyümölcslé. (Barackkal azért szeretem, mert azzal lehet a legszebben szeletelni. :) )
Nem fontos, hogy rostost adjunk hozzá, ha csak finom szörp van otthon, az is tökéletes lesz. Persze nem töményen, hígítsuk vízzel, de nem annyira, mint amikor csak inni készítjük. Ebből ne tegyünk 2,5 dl-t, elég lesz 1,5-2 dl szörpös víz.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
1 dl meleg vízben oldjuk fel a zselatint, hagyjuk hűlni langyosra.
Addig mixerrel keverjük össze a túrót, a tejfölt, s mikor már sima, adjuk hozzá a tejszínt, a porcukrot, vaníliát, gyümölcslevet. Az egész teljesen folyós lesz, ne ijedjünk meg! Keverjük bele a feloldott zselatint is. Legvégül tegyük hozzá a gyümölcsöket, (megmosott, lecsepegtetett málnát, cikkekre vágott narancsot), de ezzel már ne turmixoljuk, ne törjük össze, hadd maradjanak egészben benne.
Öntsük egy nagyobb vagy sok kisebb formába és tegyük 1-2 órára a hűtőbe.
A formát pár másodpercre forró vízbe állítva szépen ki tudjuk borítani az elkészült túró-kocsonyát.
Könnyű, egészséges, hűsítő nyalánkság.