Katarzis

Paradicsom pikáns marinádban

2015. július 09. - Katarzis blog

  Itt a paradicsom-szezon, azaz eljött az én időm. A kedvenc zöldségem, hónapokig elélnék rajta.  :)

  Most egy istenien finom paradicsomsaláta receptjét szeretném megosztani veletek.

Hozzávalók:

 

  •  kb. 5 db közepes nagyságú érett paradicsom
  •  2 gerezd zúzott fokhagyma
  •  1 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény (petrezselyemzöld, kapor vagy ki mit szeret: bazsalikom, oregánó stb.)
  •  4 evőkanál olívaolaj (napraforgó is lehet)
  •  1 teáskanál francia mustár
  •  1 evőkanál almaecet
  •  1 kávéskanál porcukor
  •  1 kávéskanálkanál só
  •  őrölt fekete bors (ízlés szerint)

 

Elkészítés:

 

 A paradicsomot karikákra szeleteljük.

A többi hozzávalót összekeverjük egy üveg- vagy porcelántálban, cukor, só olvadjon el.

Paradicsom pikáns marinádban

A paradicsom-karikákat egyenként belemártjuk ebbe a marinádba, majd egy zárható edényben a hűtőszekrénybe tesszük legalább fél órára.

Aztán jöhet az élvezet! (A zsíros kenyeres tízóraimat mennyei magasságokba repítette. :) )

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása