Katarzis

Tényleg zseni vagy? Ezt most kiderítheted!

2015. július 16. - Katarzis blog

Szereted a logikai feladványokat? Te is úgy érzed, nem fogsz tudni aludni, ha nem fejted meg őket vagy nem lesed meg a megoldásukat?

Most egy egészen különlegeset mutatok. Ránézésre ugyanolyan, mint a többi, van itt 5 geometriai alakzat, és ki kell találni, melyik a kakukktojás. Melyik nem illik közéjük?

Nem hagylak bizonytalanságban, a bejegyzés alján megtalálod a megfejtést is.

rejtveny-600x414.jpg

 

 

Az első ránézésre egészen könnyűnek tűnő feladványt állítólag az emberek 75%-a nem is tudja megfejteni. Egy zseninek viszont csak 10 másodperc kell hozzá. Ha neked sikerül 2 percen belül, akkor is büszke lehetsz magadra, az emberiségnek abba a 15%-ába tartozol, akik felsőfokon képesek az összetett logikus gondolkodásra.

 

Mehet akkor a megoldás?

.

.

.

.

.

.

Biztos, hogy gondolkodtál eleget? Ha csak tippelsz, és esetleg bejön, akkor nem biztos, hogy zseni vagy,  de mázlista mindenképp, az pedig még jobb, irány a lottózó!

.

.

.

.

.

.

.

(Kis képzeletbeli párbeszéd)

-Mi a tipped?

-Az utolsó.

-A legszélső, többitől valamivel kisebb kockát választottad? Lehetne, de nekem a megmaradtak között szúrja a szemem a piros kör. A többi mind kocka-alak. Nem kellett volna inkább azt választani?

-Legyen az!

-Legyen! De akkor nem értem, mit keres a sorban a 2. piros kocka. Csak annak nincs fehér kerete!

-Igaz! Legyen az! A keret nélküli piros kocka a megoldás!

-Mégsem jó!  A zöld csak úgy virít. Szerintem a zöld kocka a kakukktojás, az egyetlen elütő szín.

-Választhatjuk, de akkor is szélen az a kis kocka nagyon nem illik a többi közé. De az nem jó, már megbeszéltük miért. Ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk. Nincs megoldása a feladatnak?!

 

Van megoldás! S azt hiszem, ezzel a képzeletbeli párbeszéddel nagyon sokat segítettem. Ugye magadtól is rájöttél már, melyik a kakukktojás és miért. Ha mégsem, görgess kicsit lejjebb, ott megtalálod a helyes megfejtést!

.

.

.

.

.

.

.

.

 

A helyes megfejtés a legelső fehér keretes piros kocka. Ez az egyetlen alakzat, amit elvehetsz közülük, anélkül, hogy csorbulna a sor sokszínűsége, változatossága. A legelső alakzat kocka is, piros is, fehér keretes is, unalmas a többi között.

Kicsit rendhagyó megfejtés, ugye? 

 

Persze nem is én lennék, ha nem jutna most erről eszembe egy nagyon jó mondás, egy nagy kedvenc

" Be yourself! The world worships the original."

azaz

"Légy önmagad! A világ imádja az eredetit."

/Ingrid Bergman/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása