Nem tudom, mennyire lehet tortának nevezni egy édességet, amiben se tojás, sem liszt nincs, de én ennek a finomságnak nem találtam ideálisabb nevet.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a túrós édességeket, és kifejezetten a könnyű, lisztmentes ételeket keresik.
Gyorsan, könnyen elkészíthető, sütést nem igényel. Kivárni, hogy megdermedjen már kicsit nehezebb, dehát azért van a hűtőn ajtó, hogy nyitogassuk aztán pedig tapogassuk a masszát, hogy keményedik-e már a formában. :)
Hozzávalók
- 500 g túró
- 2 dl tejföl
- 1 dl hígítatlan barackszörp
- 1 dl tej
- 30 g zselatin
- 20 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 szép, nagy, érett nektarin
1,5 dl vízben feloldom a zselatint, mégpedig úgy, hogy ahogy forrósodik, adom hozzá a cukrot is, ettől a 1,5 dl vízből lesz 3 dl is, és tökéletesen feloldódik benne ez a nagy mennyiségű zselatin is. Amíg hűl egy kicsit, a túrót villával összetöröm, mixerrel simára keverem a tejföllel, hozzáadom a tejet, a szörpöt, a vaníliát, a már nem túl forró szirupos zselatint (ezt pici szűrőn keresztül öntöm hozzá), legvégül pedig óvatosan beleforgatom az egészen híg masszába a kockákra vágott nektarint.
Formába öntöm, és 2-3 órára a hűtőbe teszem.
Egy éjszaka sem ártana neki, akkor lehet igazán szépen szeletelni.
A formát egy pillanatra forró vízbe mártom, majd egy kerek tortástálra visszaborítom a krémtortát.
Extra tipp: ha van maradék piskótadarabkáid vagy puha kekszed, bátran keverd bele a masszába a gyümölccsel együtt. Ezzel mondjuk lőttek a lisztmentességének, de így már szinte-szinte sütemény.