Katarzis

Villámgyors szilvás süti

2015. augusztus 09. - Katarzis blog

 Ma délben már főtt a víz a levestésztának, amikor eszembe jutott, hogy mennyire rossz döntés volt, hogy ma nem csinálok semmiféle desszertet. Tegnap főztem 5 liter kompótot szilvából és körtéből, úgy gondoltam a hétvégi édesség ezzel kipipálva. De a kisördög a család legédesebb szájú tagjában (bennem) csak megszólalt, elővetítve a ma délutánomat, hogyan fogok járni-kelni konyha és szoba között, hűtőajtót nyitogatni és kínomban az instant kakaóporból és/vagy a hűtőben a megkezdett lekvárokból lopni egy-egy kanálkával.

Ezért gyorsan leszaladtam a kertbe egy kistállal, lekapkodtam pár szem szilvát a fáról, és 10 perc alatt desszertet varázsoltam a leves mellé. Szilvás lepényt. Igaz, hogy csak mikrósat, de sütőt kapcsolni ilyen melegben! ... tökéletes lesz ez most, ahhoz képest, hogy majdnem nem lett semmi. :)

 

Mikrós szilvás lepény

 

Hozzávalók

(1,5 l-es hőálló edénybe)

 

8 kanál liszt

7 kanál cukor (lehet kristály is)

2 tojás

8 kanál tej

6 kanál olaj

valami vanília (esszencia vagy valódi)

fél tasak sütőpor

25 dkg szilva

fahéj, ha szeretitek

 

A hőálló edényben (amiben sütni fogom) összekeverem a lisztet a sütőporral, ezután hozzáadom a cukrot, a tojást, tejet, olajat, aromát és simára keverem, ez kb. 1 perc. A szilvát kimagozom és belekeverem. (Én nemtudom szilvát tettem bele, nekünk az van, korlátlan mennyiségben, azok apró szemek, csak kétfelé vettem, de ha nagyobb szilvátok van, azt nem árt darabolni.)

Az edény széléről a masszát a többséghez igazítom és 7-9 percre a mikróba teszem, én 800 wattra szoktam. Ha nyersnek találom a tetejét, visszateszem 1-2 percre (odaégni nem fog. :) )

Nincs is vele több teendő, hűl egy kicsit és már vágható, ehető, melegen is, hidegen is.

 

Villámgyors szilvás süti

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása