Katarzis

A legjobb Európában Magyarország imázsfilmje

2015. szeptember 24. - Katarzis blog

Magyarország országimázsfilmjét szeptember 19-én Európa legjobbjának választották az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) 21. közgyűlése alkalmából hirdetett versenyen.

Think Hungary – More than expected  (Gondolj Magyarországra – Több mint amit vártál)

"Hortobágy és gulyásleves helyett Hévíz, romkocsmák, somlói galuska, gömböc és Prezi - a külföldi közönségnek szóló új imázsfilm megpróbál leszámolni a hazánkról alkotott sztereotípiákkal." -írta a filmről a NLCafé még 2013-ban, a film ugyanis akkor készült, de azóta már több elismerésben is részesült. Az Ezüst Delfin-díjat nyerte el turizmus kategóriában a vállalati filmek díjazására specializálódott Cannes Corporate Media & TV Awards díjátadóján Franciaországban és a Legjobb Turisztikai Imázsfilm díját kapta Sanghajban, mindkettőt még 2014-ben.

A filmet Kostil Danila és Kostil Luka rendezte. A film kísérődalát Berger Dalma énekesnő adja elő, a zenét Linczényi Márk szerezte.

A versenyben 51 tagállam nevezett.  A régiók versenyében a regionális bizottságok elnökei szavaztak, Tunézia, Ecuador, Makaó, Palesztina, a Maldív-szigetek és Kolumbia nyert még Magyarország mellett. A Népek Választása Díjat 22 500 szavazat alapján osztották ki, amelyek a világ minden tájáról érkeztek. Ebben a  kategóriában Kolumbia a győztes.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása