Katarzis

Kekszes túrókrém-nem lehet nem szeretni

2015. november 21. - Katarzis blog

 

Kekszes túrókrém

 

  Már kislánykoromban is nagyon szerettem mindenféle túrós édességet, volt hogy kértem anyut, hogy egyszerűen keverje ki nekem tejföllel és cukorral.

  A rajongás később is megmaradt és kiegészült azzal, hogy a túró egy kedvenc alapanyaggá vált, amivel imádok kísérletezgetni.

  A most következő túrókrém talán sokatok gyermekkorának ízvilágát varázsolja vissza, gazdagítva és még finomabbá téve egy kis ízében és állagában megbolondított keksszel.

 

Hozzávalók

(3 pohár kávés és 3 pohár citromos túrókrémhez)

 

A krémhez:

 

30 dkg túró

2 dl tejföl

6 dkg vaj

5 evőkanál porcukor

vanília (aroma vagy igazi vagy vaníliás cukor)

 

A kekszréteghez:

 

20 dkg édes, omlós keksz

0,5 dl feketekávé

0,5 dl erős limonádé, amit én kevés vízből 1 teáskanál cukorból és citromléből frissen készítettem el

 

A túrót, tejfölt, vajat, cukrot, vaníliát a turmixgépbe öntjük, és addig keverjük, amíg az egész olyan homogén állagúvá nem válik, mint a joghurt.

Egy tálkába beleöntjük a feketekávét, a kekszet egyenként belemártogatjuk, mindkét oldalát néhány másodpercig benne tartjuk.

A poharak aljára egy réteg krémet öntünk, rátördelünk kevés kekszet és így rétegezzük őket felváltva, amíg tele nem lesznek a poharak. (Egy tiramisu-ízű túrókrémet kapunk.)

A másik 3 pohárba ugyanígy készítjük, csak ott a kekszet a tömény limonádéba mártogatjuk. Ha szeretjük a nagyon citromos dolgokat, citromhéjat is reszelhetünk a túrókrém felébe.

Fogyasztható azonnal, de ha betesszük 1-2 órára a hűtőbe, akkor még finomabb, a krém is egy kicsit visszakeményedik, a keksz is teljesen megpuhul.

A kávésat reszelt csokival, a citromosat gránátalmával díszítettem. 

 

Kekszes túrókrém

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása