Katarzis

Ötgyümölcsös túrós pohárkrém

2015. december 21. - Katarzis blog

Már most sok a nehéz és kalóriadús ünnepi finomság? Inkább valami könnyűt, gyümölcsöset, nem túl édes desszertet kívánnál? Vagy csak maradt egy marék túró és néhány gyümölcs is fonnyadozik a kosárban?

Akkor készíts ötgyümölcsös túrós pohárkrémet!  Ehhez aztán nem kell nagy szakácstudomány, sem sok idő. :)

Ötgyümölcsös túrós pohárkrém

 

 

Hozzávalók:

 

20 dkg túró

2 evőkanál porcukor

vanília (esszencia vagy vaníliás cukor)

1 evőkanál zselatin

1 gyümölcsjoghurt (édes, és ízesítésében illő a következő gyümölcsökhöz)

1-2 kivi

1 banán

2 mandarin

1 alma

fél gránátalma

 

Elkészítés:

 

Az áttört túróhoz kavarjuk hozzá a cukrot, vaníliát, joghurtot. 0,5 dl forró vízben oldjuk fel a zselatint, várjunk, amíg kicsit hűl (de még folyékony) és szűrjük ezt is hozzá.

Lassan tisztítsuk meg a gyümölcsöket. (Csak azért lassan, hogy a túróban lévő zselatin érkezzen kicsit keményíteni a masszát, ne legyen teljesen folyós.) Mindent kockázzunk fel. Ha igazán látványosra akarjuk a pohárkrémet, minden gyümölcsből hagyjunk néhány nagyobb darabot, amelyet a pohár falának fektetünk, így minden réteg szépen fog látszani.

A következő sorrendbe rakjuk, eloszlatva három pohárba:

kivi

1 kanál túrókrém

banán

1 kanál túrókrém

mandarin

1 kanál túrókrém

alma

1 kanál túrókrém

Én ekkor egy fél órára hidegre tettem, az utolsó gyümölcsöt, a gránátalmát már tálalás előtt szórtam a desszertre. De lehet az 5. gyümölcs valami csonthéjas is, például pirított dió vagy mogyoró. :)

Alapötlet: innen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása