Katarzis

Amerikai csokis keksz

2016. január 17. - Katarzis blog

Létezhet blog-különösen olyan, amely az élet jó dolgairól ír-az amerikai csokis keksz receptje nélkül?

Amerikai csokis keksz

 Hát persze, hogy NEM!

Ezért gyorsan le is írom, mint amilyen gyorsan fotózni is igyekeztem. (Majdnem elfogyott hamarabb, mint terveztem, mint a ráérősen kötögető nagymama fonalja, mielőtt még kész lett volna a pulóver.)

 

Hozzávalók:

 

15 dkg cukor

15 dkg puha vaj

1 tojás

vanília-kivonat vagy 1-2 vaníliás cukor

25 dkg liszt

fél sütőpor

20-25 dkg apróra vágott csoki

P1010506-600x450.jpg Minél magasabb kakaótartalmú a csokink, annál kevesebb kell belőle, nekem most 2 tábla 70%-os táblával extra csokis lett.

 

 

Elkészítés:

 

Fakanállal vagy kézi mixerrel habosra keverjük a vajat, cukrot, tojást, vaníliát, beledolgozzuk a sütőporos lisztet, legvégül óvatosan (már fakanállal) beleforgatjuk a csokidarabkákat.

Kizsírozott sütőlemezre, egymástól pár centiméteres távolságra kis halmokat rakunk. (Én nedves kézzel golyókat formálok, ezt lapítom ki, de csak egy nagyon kicsit, a melegtől magától is fog lapulni és terjeszkedni.)  Előmelegített sütőbe toljuk és 15-20 perc alatt készre sütjük.

 

P1010517-492x600.jpg Aminek csokisabb a teteje, azt még sütés előtt szórtam meg a vágódeszkán maradt csokimorzsával.

 

 

Amerikai csokis keksz

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása