Létezhet blog-különösen olyan, amely az élet jó dolgairól ír-az amerikai csokis keksz receptje nélkül?
Hát persze, hogy NEM!
Ezért gyorsan le is írom, mint amilyen gyorsan fotózni is igyekeztem. (Majdnem elfogyott hamarabb, mint terveztem, mint a ráérősen kötögető nagymama fonalja, mielőtt még kész lett volna a pulóver.)
Hozzávalók:
15 dkg cukor
15 dkg puha vaj
1 tojás
vanília-kivonat vagy 1-2 vaníliás cukor
25 dkg liszt
fél sütőpor
20-25 dkg apróra vágott csoki
Elkészítés:
Fakanállal vagy kézi mixerrel habosra keverjük a vajat, cukrot, tojást, vaníliát, beledolgozzuk a sütőporos lisztet, legvégül óvatosan (már fakanállal) beleforgatjuk a csokidarabkákat.
Kizsírozott sütőlemezre, egymástól pár centiméteres távolságra kis halmokat rakunk. (Én nedves kézzel golyókat formálok, ezt lapítom ki, de csak egy nagyon kicsit, a melegtől magától is fog lapulni és terjeszkedni.) Előmelegített sütőbe toljuk és 15-20 perc alatt készre sütjük.