Katarzis

Kijevi csirkemell

2016. január 28. - Katarzis blog

Fűszeres vajjal töltött omlós csirkemell, ropogós panírba forgatva-ez a kijevi csirkemell.

 Szándékosan hagytam ki a meghatározásból a sajtot, mert nagyon sok helyen anélkül készítik, s igazából így áll közelebb az eredeti recepthez. Én személy szerint sajtosan jobban szeretem, de ha nincs odahaza, nem fontos rohanni érte a boltba, mert anélkül is tökéletes, ebben a sültben elsősorban a fűszerek dominálnak.

Kijevi csirkemell

 

Hozzávalók

 

  • 2 db csirkemell 
  • 10 dkg vaj (a fele lehet reszelt sajt)
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • reszelt szerecsendió
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

 

Először a tölteléket állítjuk össze. A puha vajba belekeverjük a sót, borsot, az apróra vágott petrezselymet, az áttört fokhagymát és a reszelt szerecsendiót. Fóliába kanalazzuk, hengerré formáljuk és a mélyhűtőbe tesszük, meg kell fagynia. (Hetekig ottmaradhat.)

Kijevi csirkemell

A húst megmossuk, megtörölgetjük. Lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Óvatosan kiklopfoljuk, ha szükséges, akkor tegyük fólia közé. Kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Kijevi csirkemell

 Kivesszük a fagyasztóból a vajat és akkorra darabokat vágunk belőle, hogy a húsra helyezve oldalról is tudjuk beborítani.

Én (ahogy a képen is látható)  inkább több kisebb darabot készítek, egyetlen csirkemellből most 5 darab sült. Egyik oldalról is, másik oldalról is feltekertem, ahol találkoztak, ott szétvágtam. A csirkemellről még a klopfolás előtt levágott szelet is kapott egy darabka tölteléket.

Ilyenkor ha nem sietünk, jobb a rudacskákat betenni a fagyasztóba akár egy félórára is, mert sokkal könnyebb boldogulni vele, szépen összeáll, ha nem is fagy át teljesen.

Már csak annyi a dolgunk vele, hogy bepanírozzuk és olajban kisüssük. Ha kétszer mártjuk tojásba és prézlibe, nem kell félni, hogy kifolyik a vaj. 

Kijevi csirkemell

P1010059-600x408.jpg Csak fűszeres vajjal töltve

 

 

P1010114-600x450.jpg Sajtos töltelékkel

 

 

Kijevi csirkemell

Tálalható krumplipürével, párolt rizzsel vagy bármilyen salátával. :)

Jó étvágyat!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása