Katarzis

7 weboldal, ami segít azonnal ellazulni

2016. február 10. - Katarzis blog

Bármennyire is rohanós egy-egy napunk, időnként meg kell állnunk és venni egy nagy levegőt. Ha ez számítógép előtt, internetkapcsolat mellett történik, általában azt jelenti, hogy nyitjuk a facebookot vagy valamelyik kedvenc híroldalunkat. Pedig ezektől nem fogunk sem ellazulni, sem feltöltődni. Szerencsére épp az internet az, amely kínál megoldást a relaxációra olyankor is, ha erre csak néhány percet tudunk áldozni.

 Nézd végig a következő oldalakat, s bár lehetséges, hogy úgy fogod érezni, ezek csak illúziók, de szerintem mindegyik megér egy próbát, hiszen a cél szentesíti az eszközt, s gyakran tényleg csak annyi kell, hogy lélegzethez jussunk és megnyugodva- mellé egy kis erőt gyűjtve- folytatni tudjuk a munkánkat. (A címekre kattintva azonnal tesztelheted az oldalakat, remélem lesznek közte olyanok, melyeket érdekesnek találsz.)

 

Folyékony csillag

 

folyékony csillag

Kattints rá az egérrel a nagy ürességre, hozd létre a csillagport. Engedd kicsit, hogy az ismeretlen erők is formálják, de te se hagyd magára, ha már oszlik, teremts újra vagy irányítsd az örvényt a neked tetsző módon. 

 

Rajzold meg a dallamot!

 

rajzold meg a dallamot

Tökéletes feszültséglevezető. Meg ne ijedj, nem kell tudni rajzolni, csak hallgatni a dalocskát és kedved szerint száguldozni az egérrel. Várj kb. 30 másodpercet, amíg betölt és eltűnik az írás, aztán a play-re kattintva indítsd, vezesd a fonalat, amilyennek te képzeled a dallam alapján. (És örülj a meglepetéseknek! )

 

Esős napok

 

esős napok

 Jelen pillanatban zuhog az eső nálunk is, sokan a hátuk közepére se kívánják. De lehet, hogy te szereted az eső hangját és nincs ennél csodálatosabb zene füleidnek. Ezen az oldalon láthatod, hallhatod, még választhatsz is, hogy éjszaka legyen vagy nappal. Képzeld el, hogy egy kávéházban ülsz, a bal felső sarokban a kávéscsészés gombbal kérhetsz ehhez valósághű hangokat, alatta a villámlás dörgést produkál, ha pedig kicsit lejjebb görgetsz, még zenét is kapcsolhatsz.

 

2 perc semmittevés

 

2 perc semmittevés

Nincs vele semmi dolgod, csak indítsd el! Ne nyúlj az egérhez, se a billentyűzethez, csak hallgasd a békés óceánt. Ha hozzáérsz, elölről indul a stopper.

 

 

Alkoss egy kozmikus ködöt!

 

csillagköd

 

Csak kattints rá a kívánt színre és kezd el megteremteni a saját privát csillagködödet. Jobb oldalt az "open controls" alatt többféle beállítási lehetőséget találsz.

 

Végtelen utazás

 

végtelen utazás

Minimum egyszer ezen is végig kell menned! Kicsit ijesztő egyik-másik hely, de hihetetlenül látványos, és ne félj, nem maradsz ott, mindig újabb ajtók és utak jelennek meg, mígnem egyszer csak észreveszed, hogy itt talán már jártál, de akkor sincs megállás, csak ha kilépsz az oldalról. Addig el ne menj, míg a bal felső sarokban lévő nyilat ki nem nyitod, ott is találsz két lazulós (bambulós) játékot, az alsót, az Arkadia-t ki ne hagyd! (Ide kattintva is elérheted. Ha túl lassúnak találod az alapbeállítást, a bal alsó sarokban tudod felgyorsítani, s még a haladás irányán is változtathatsz. )

 

A természet hangjai

 

a természet hangjai

 

A jobb alsó sarokban tudod állítani a hangot és választhatsz, hogy erdőben, tóparton, tengerparton vagy akár a felhők fölött akarsz épp lazulni néhány percig. Próbáld ki mind a 30 lehetőséget!

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pink Dust 2016.02.16. 20:46:56

Mindet ki fogom próbálni. :)

Katarzis blog 2016.02.16. 21:47:49

Szuper! :D De aztán írd meg, tetszett-e valamelyik!

Pink Dust 2016.02.16. 22:10:55

Elkezdtem írni egy sci-fi novellát, abban pont olyannak képzeltem a világot, mint a csillagos játék. :) Az esőt és a hangját is imádom, és az oldal, amire az az oldal linkel, még királyabb, mert ott többféle zajt is hozzá lehet adni. Megy a kedvencek közé, mert munka közben amúgy is ilyenekkel csillapítom az irodai zajokat. :) Volt egy-kettő az oldalak között, amik nem működtek nálam, azokat nem erőltettem.

Katarzis blog 2016.02.16. 22:40:12

Hogy-hogy nem működtek? Melyik az? De örülök, hogy volt ami bejött! :)

Pink Dust 2016.02.17. 07:13:18

A dallamrajz nem indult el, a természet hangjai furcsán viselkedett, nem reagált kattintásra, mikor témát akartam váltani.

Katarzis blog 2016.02.17. 08:13:50

A dallamrajznál elég sokat kell várni, ha megmozgatod az egeret, mutatja is, hogy épp töltődik, aztán pedig eltűnik az írás, kijön a "play", azzal indíthatod is. Próbáld újra, mert szerintem az nagyszerű, kár lenne kihagyni. A természet hangjainál szintén van pár másodperces csend és állókép. de aztán beindul, csak várni kell és nem nyúlni hozzá. Először én is nyomogattam össze-vissza türelmetlenül, aztán szegény program azt sem tudta, melyiket indítsa hát be. :)

Pink Dust 2016.02.17. 08:42:44

Ok, megpróbálom újra. ;)
süti beállítások módosítása