Ha van a kertetekben citromfű, és nem nagyon nézegettétek az elmúlt napokban, érdemes vetni rá egy pillantást, mert az enyém idén különösen hamar elérte azt a nagyságot, amikor már nem vétek leszedni és szörpöt készíteni belőle.
Nagyon egyszerű receptje van, az egyetlen gond vele, hogy nem "egy gondolat és már a pohárban van", mert úgy az igazi, ha egy napig vízben áztatjuk a leveleket, csak azután főzhető-fogyasztható.
Hozzávalók:
- 1 csokor citromfű leszedegetett levelei, a felső 5-10 cm-t szárral együtt tettem bele
- 1 liter víz (nekem ennyi épp ellepte)
- 1 kg cukor
- 1 citrom
- 25 g citromsav
Elkészítés:
- a megmosott leveleket és a karikákra vágott citromot beáztatjuk a hideg vízbe, egy nagyobb fazékba, 24 órára
- másnap hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat és 5-10 percig főzzük az egészet
- szűrön átszűrjük tiszta üvegekbe és száraz dunsztba tesszük
- a megfőtt, édes citromkarikákat elfogyasztva bár percig a mennyországban érezzük magunkat (opcionális) :)
Natália Balogh 2016.05.30. 16:34:18
Katarzis blog 2016.05.31. 08:15:34