Katarzis

Kukkolj legálisan azaz miért jó nekünk a gigapixel?

2016. június 29. - Katarzis blog

Emlékszem, amikor az egyik barátom azt mondta, hogy a műholdakkal el tudják olvasni a betűket például egy parkban olvasgató személy újságjában, hittem is meg nem is, de azonnal továbbgondoltam, hogy ha így halad a technika fejlődése, eljön az idő, hogy nem kell már orvoshoz menni, például a vesekővel, egy űrből indított lézernyalábbal alvás közben is simán szét lehet törni azt, az illető tudta és akarata nélkül. (Vagy ha vesekövet nem is, de a szemölcsöket eltávolítani. :D )

 Rövid időn belül két dolog is szembe jött velem, ami a gigapixelekkel kapcsolatos és "hű' meg ha!", ezeket szeretném most nektek is megmutatni.

 

1.

Ezt a képet, amivel indul a lenti videó, a Bentley készítette, első ránézésre semmi különös, csak egy híd, a Golden Gate.

Látni nem látjuk, de sejteni lehet, hogy néhány autó is éppen áthalad rajta...

  Nekünk most konkrétan egy Bentley Mulsanne lesz az érdekes.  Te is kiszúrtad ugye már a legelején? A férfit is látod benne? Egy igazán jóképű fickó. De ő most nem érdekes. Hanem a logó! Látod a jobb első ülés huzatán? "Alig" 700 méterre van a kamerától! 

Nem csigázlak tovább, engedem, hogy te magad felfedezd. :D

 

A NASA technológiáját használva készített hatalmas kép 53 milliárd képpontos, 700 részből lett összerakva, és a Bentley szerint 1:1 arányban kinyomtatva lefedne egy focipályát.  Kár, hogy nem lehet a képet mozgatni és a többi részletet is felfedezni rajta, és ha azt hiszed, hogy most túl sokat kívánok, nézd meg a második dolgot, amit mutatni szeretnék!

 

2.

Egyszerre érdekes és félelmetes. A linkre (vagy a képre)  kattintva várj néhány másodpercet, hogy megjelenjen a kép az eredeti oldalon, egy nagy embertömeget fogsz látni, válassz ki egy szimpatikus személyt, kattints rá egyszer, kétszer, háromszor, várj, amíg kitisztul, hihetetlen, de látni fogod az illető arcát élesben, mintha csak melletted állna.

http://www.gigapixel.com/image/gigapan-canucks-g7.html

 

gigapixel

Az oldalon nem ez az egyetlen ilyen kép, érdemes benézni a galériába. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása