Katarzis

Krémes őszibarackleves főzés nélkül

2016. augusztus 27. - Katarzis blog

Krémes gyümölcsleves főzés nélkül, vitamindúsan, liszt és mindenféle sűrítőanyag nélkül! 

Őszibarack krémleves

 

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg barack
  • 8 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • vanília
  • rumaroma
  • 3–4 evőkanál cukor
  • egy kisebb citrom felének a leve

 

Elkészítés:

  •  a baracknak a 2/3–át  meghámozzuk, magvát kiszedjük
  •  turmixgéppel homogén állagúvá keverjük, nekem ez tisztán 50 dkg lett
  • a gyümölcspéphez hozzákeverjük a tejet, nem egyszerre, inkább csak lassan adagoljuk, folyamatos kevergetés mellett (turmixban azért nem jó, mert az fel is fogja habosítani)
  • a gyümölcsös tejhez hozzáadjuk az ízesítőket: citromlevet, cukrot, vaníliát, rumaromát 
  • legvégül a tejszínt is belekeverjük és ha szükséges, teszünk bele még egy kis cukrot vagy kevés citromlevet
  • használhatunk más ízesítőket is: fahéjat, citromhéjat, cukor helyett mézet
  • ha a leves íze tökéletes, meghámozzuk és felkockázzuk a maradék barackot és ezt is belekeverjük
  • pár óra alatt a hűtőben összeérnek az ízek, isteni lesz a végeredmény

Jó  étvágyat! :)

Őszibarack krémleves

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása