Krémes gyümölcsleves főzés nélkül, vitamindúsan, liszt és mindenféle sűrítőanyag nélkül!
Hozzávalók:
- kb. 1 kg barack
- 8 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- vanília
- rumaroma
- 3–4 evőkanál cukor
- egy kisebb citrom felének a leve
Elkészítés:
- a baracknak a 2/3–át meghámozzuk, magvát kiszedjük
- turmixgéppel homogén állagúvá keverjük, nekem ez tisztán 50 dkg lett
- a gyümölcspéphez hozzákeverjük a tejet, nem egyszerre, inkább csak lassan adagoljuk, folyamatos kevergetés mellett (turmixban azért nem jó, mert az fel is fogja habosítani)
- a gyümölcsös tejhez hozzáadjuk az ízesítőket: citromlevet, cukrot, vaníliát, rumaromát
- legvégül a tejszínt is belekeverjük és ha szükséges, teszünk bele még egy kis cukrot vagy kevés citromlevet
- használhatunk más ízesítőket is: fahéjat, citromhéjat, cukor helyett mézet
- ha a leves íze tökéletes, meghámozzuk és felkockázzuk a maradék barackot és ezt is belekeverjük
- pár óra alatt a hűtőben összeérnek az ízek, isteni lesz a végeredmény
Jó étvágyat! :)