Katarzis

A klasszikus kókuszkocka

2017. január 20. - Katarzis blog

Nálunk ez a sütemény mindig akkor kerül fókuszba, amikor "semmi nincs itthon".  (Mármint hozzávalók, amiből süti készülhetne. Se gyümölcs, se habtejszín, se túró, se mák, diót meg törni kellene, a befőtt meggy meg rég elfogyott.)  :D   Tudom, tudom, hogy a kókuszreszelék sem egy alapvető élelmiszer, de az szinte mindig található a kamrapolcon, csokis palacsinta-imádó családnak ebből soha nem szabad kifogynia.

  Nagyon régi receptet használok, de muszáj volt módosítanom, mert úgy végződött: "a csokiba mártott kockákat jól meghempergetjük darált dióban."  Jaj!!!

 

kokuszkocka

 

Hozzávalók:

(23×35 cm-es tepsihez)

Tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 8 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 2 dl tej
  • 33 dkg liszt
  • 1 sütőpor 

Mázhoz:

  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 150 g kókuszreszelék (inkább az apróbb szemű, a nagyobból rengeteg kellene)

 

Elkészítés:

  • a cukrot a margarinnal és a tojásokkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mézet, a tejet, legvégül a sütőporral elkevert lisztet
  • sütőpapírral bélelt tepsiben 180°-on, kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük és kihűlés után felkockázzuk (4×4 cm)
  • a mázhoz összekeverjük a cukrot és a kakaót a tejjel, már együtt melegítjük a lágy vajjal és az egészet felforraljuk, a cukor teljes felolvadásáig főzzük
  • még meleg legyen, amikor beleforgatjuk a kockákat, amit aztán kókuszreszelékbe hempergetünk (én egy villával szoktam, gyors és egyszerű)

 

 Kóstoljátok, szeressétek! :D

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása