Katarzis

Házi karamellpuding sós krékerrel, mogyoróval

2017. május 01. - Katarzis blog

Szerintem sokan tudjátok a nagy titkot, (de lehet, hogy még mindig van, aki nem), hogy kukoricakeményítőből ugyanolyan pudingot lehet készíteni, mint a főzős pudingporokból. Sőt, szerintem így még finomabb is, krémes, selymes és vitathatatlanul táplálóbb, hiszen 2-3 tojássárgájával készül egy adag, abban azért már van némi kakaó tápanyag és vitamin.

 

  Az alaprecept hozzávalói:

  • 3 tojássárgája
  • 4-5 dl tej
  • 2 csapott evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál cukor
  • vanília

Elkészítés:

  • a keményítőt csomómentesen kikeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a cukrot is, lassan felöntjük a tejjel
  • tűzre tesszük és folyamatos kevergetés közben besűrítjük, felforraljuk
  • azonnal ki is kapcsoljuk, pár másodpercnél tovább nem szabad főnie

 

 És akkor variáljuk egy kicsit rajta! Legyen belőle karamellpuding, abból pedig pohárkrém, mondjuk enyhén sós krékerrel. És sós mogyoróval.   Lehet furán hangzik, de érdemes megkóstolni! 

 

 

  A vaníliapudinghoz képest csak annyi a különbség, hogy itt a cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, és óvatosan felöntjük a fele tejjel. Addig forraljuk csendes tűzön, amíg a karamell teljesen elolvad, ekkor levesszük a tűzről, picit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a többi tejet is, és a langyos keverékkel csomómentesen kikeverjük a keményítőt és a tojást (karamellpudinghoz 2 tojássárgája is elég). A fent leírt módon főzzük, aztán rétegezhetjük is a sós keksszel, de adhatjuk mellé is a pudingot, mint rendhagyó mártogatóst. A sós mogyorót ne felejtsétek, az koronázza meg! 

Jó étvágyat! :)

 

  Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása