Csak egy gondolat és már kész is. Isteni finom, üdítő leves vagy desszert, tele vitaminnal.
Hozzávalók:
- 50+20 dkg eper
- 2 dl joghurt
- 2 dl tejszín (az alacsonyabb zsírtartalmú főzőtejszínnel tökéletes)
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 1 citrom reszelt héja (elhagyható, de kár lenne)
- vanília
- 5-6 evőkanál cukor (esetleg méz vagy a megszokott édesítőszer)
Elkészítés:
- vegyünk ki az eperből kb. 20 dkg-ot, a többit az összes hozzávalóval öntsünk turmixba és keverjük jól össze
- a megmaradt epret vágjuk apró darabokra és erre merjük tálaláskor (természetesen eperdarabok nélkül is olyan finom, hogy csak na!)
- ha mag nélkül szeretnénk készíteni, akkor előbb az epret turmixoljuk össze a vízzel és még azelőtt szűrjük át, hogy a tejes dolgokat hozzáadnánk
- a tej-víz-tejszín arányán bátran lehet változtatni
- érdemes mindent előre behűteni, akkor azonnal fogyasztható, itt nem kell várni, hogy összeérjenek az ízek
Jó étvágyat! :)
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához.