Katarzis

Dinnyés granita, a leggyümölcsösebb jégkása

2017. július 29. - Katarzis blog

Jéghideg és szinte 100% gyümölcs. Üdít, hűsít, szomjat olt. Nem is ismerek olyat, aki ellen tudna állni a granitának ebben a kánikulában, kicsik-nagyok imádják.

  Az elkészítése is pofonegyszerű, miért adnánk akkor sok pénzt mesterséges aromákkal és színezékekkel teli jégkásákért, ha otthon színtiszta gyümölcsből készíthetünk azoknál még finomabbat is. 

 Hozzávalók:

  • 75 dkg tiszta, magmentes dinnyehús (szeletelés közben egyszerűen kiszedegetjük a magokat, de ha jól tudom kapható már teljesen mag nélküli dinnye is)
  • 2-3 evőkanál cukor (ha nagyon édes a dinnye, akkor még ennyi sem kell)
  • fél citrom leve és lereszelt héja
  • 0,5 dl víz
  • díszítéshez citromfű vagy mentalevél

 

Elkészítés:

  • a vízből, reszelt citromhéjból és cukorból szirupot főzünk (1-2 percig forraljuk, szinte csak amíg a cukor elolvad)
  • a dinnyehúst összeturmixoljuk
  • a kihűlt szirupba belenyomjuk a citrom levét is, majd egy szűrőn keresztül az egészet a dinnyeléhez öntjük, jól elverjük
  • egy szögletes műanyag edényben a fagyasztóba tesszük és óránként átkevergetjük
  • ha már fagyos, egy kanállal véssük le az összes kását és így, "fellazítva" tegyük vissza a fagyasztóba, ebből már bárki könnyen ki tud venni egy adagot. 

  A megadott mennyiségből majdnem 1 liter jégkása lett.

   Jó hűsölést!  :) ♥

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása