Egy falatnyi boldogság mindenkinek, aki szereti a kókusz és a fehércsokoládé jellegzetes tejes ízét.
Az igazi Raffaello utánozhatatlan. Egy ostyagömböcskét kívánna, ami körbefogja a lágy krémet és a mandulát. Már találtam rá utalást, hogy létezik ilyen termék, de ostyát ebben a formában élelmiszerboltban én még sehol nem láttam. A házi változatot el kell fogadnunk enélkül. :( A mandulát viszont nem szívesen spórolom ki belőle, önmagában ezek a falatok nagyon tömények és mandulával mégiscsak raffaellósabb.
Hozzávalók:
- 15 dkg sovány tejpor (nem kávékrémpor)
- 5 evőkanál víz
- 8 dkg vaj
- 4 evőkanál + beleforgatni 2 evőkanál kókuszreszelék
- 6 dkg cukor
- blansírozott mandula (4-5 percre tegyük forrásban lévő vízbe, ezután egy mozdulattal, könnyedén kicsúsztatjuk őket a héjukból)
Elkészítés:
- összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel
- a vizet a cukorral felforraljuk, hagyjuk 2-3 percet forrni, kikapcsoljuk, aztán a vajat is elolvasztjuk benne
- a tejporos kókuszt beleöntjük a vajas szirupba, simára keverjük
- hagyjuk kicsit hűlni, ha szükséges 1-2 órára hűtőbe is betesszük, majd golyókat formálunk belőle, melynek a közepébe mehet 1-1 szem vágott mandula, végül minden golyót nagy szemű kókuszreszelékben jól megforgatunk
Meg nem mondom nektek mennyi lesz belőle. Mire golyóformába kerülnének, a fele masszát mindig befaljuk.
Jó élvezkedést! :)