Katarzis

Raffaello házilag

2017. október 12. - Katarzis blog

 Egy falatnyi boldogság mindenkinek, aki szereti a kókusz és a fehércsokoládé jellegzetes tejes ízét. 

 Az igazi Raffaello utánozhatatlan. Egy ostyagömböcskét kívánna, ami körbefogja a lágy krémet és a mandulát. Már találtam rá utalást, hogy létezik ilyen termék, de ostyát ebben a formában élelmiszerboltban én még sehol nem láttam. A házi változatot el kell fogadnunk enélkül.  :(  A mandulát viszont nem szívesen spórolom ki belőle, önmagában ezek a falatok nagyon tömények és mandulával mégiscsak raffaellósabb.

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg sovány tejpor (nem kávékrémpor)
  • 5 evőkanál víz
  • 8 dkg vaj
  • 4 evőkanál + beleforgatni 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 6 dkg cukor
  • blansírozott mandula (4-5 percre tegyük forrásban lévő vízbe, ezután egy mozdulattal, könnyedén kicsúsztatjuk őket a héjukból)

Elkészítés:

  • összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel
  • a vizet a cukorral felforraljuk, hagyjuk 2-3 percet forrni, kikapcsoljuk, aztán a vajat is elolvasztjuk benne
  • a tejporos kókuszt beleöntjük a vajas szirupba, simára keverjük
  • hagyjuk kicsit hűlni, ha szükséges 1-2 órára hűtőbe is betesszük, majd golyókat formálunk belőle, melynek a közepébe mehet 1-1 szem vágott mandula, végül minden golyót nagy szemű kókuszreszelékben jól megforgatunk

 Meg nem mondom nektek mennyi lesz belőle. Mire golyóformába kerülnének, a fele masszát mindig befaljuk.

 Jó élvezkedést! :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása