Ahogy hűvösödik az idő, úgy lesz esténként egyre nagyobb kincs még a legegyszerűbb meleg étel is. Ennek az almalevesnek már az elkészítése is öröm, az illatok kárpótolnak a vele való kevés munkáért, ettől olcsóbb levesfélét pedig szerintem nem is tudnánk kitalálni.
Hozzávalók:
- 80 dkg alma
- 1 fahéjrúd
- 5-6 szegfűszeg
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 kisebb citrom leve
- 0,5 l víz
- 1 l tej
- 1 vaníliapuding
- csipet só
Elkészítés:
- az almát meghámozzuk, felkockázzuk és a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, csipet sóval megfőzzük a vízben
- a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel (először csak pár kanálnyival, így soha nem lesz csomós)
- a fűszereket kihalásszuk, a forró vízből merünk a tejhez, majd az egészet visszaöntve az almára forrásig főzzük, besűrítjük
- tűzről levesszük, belecsavarjuk a citrom levét, kóstoljuk és ha szükséges még édesítjük
Extra tippek:
- ha nem lenne elég sűrű a leves, néhány almakockát pürésítsünk meg benne
- kevés reszelt gyömbér isteni ízt ad neki (az almával együtt főzzük)
- puding helyett készíthetjük a habarást egy púpos evőkanál liszttel is
Jó étvágyat! :)
Ti hogyan készítitek illetve mivel dobjátok fel ezt az egyszerű ételt?