Katarzis

Forró fahéjas almaleves

2017. október 16. - Katarzis blog

Ahogy hűvösödik az idő, úgy lesz esténként egyre nagyobb kincs még a legegyszerűbb meleg étel is. Ennek az almalevesnek már az elkészítése is öröm, az illatok kárpótolnak a vele való kevés munkáért, ettől olcsóbb levesfélét pedig szerintem nem is tudnánk kitalálni.

 

Hozzávalók:

  • 80 dkg alma
  • 1 fahéjrúd
  • 5-6 szegfűszeg
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 kisebb citrom leve
  • 0,5 l víz
  • 1 l tej
  • 1 vaníliapuding
  • csipet só

Elkészítés: 

  •  az almát meghámozzuk, felkockázzuk és a fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, csipet sóval megfőzzük a vízben
  • a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel (először csak pár kanálnyival, így soha nem lesz csomós)
  • a fűszereket kihalásszuk, a forró vízből merünk a tejhez, majd az egészet visszaöntve az almára forrásig főzzük, besűrítjük
  • tűzről levesszük, belecsavarjuk a citrom levét, kóstoljuk és ha szükséges még édesítjük

Extra tippek:

  • ha nem lenne elég sűrű a leves, néhány almakockát pürésítsünk meg benne
  • kevés reszelt gyömbér isteni ízt ad neki (az almával együtt főzzük)
  • puding helyett készíthetjük a habarást egy púpos evőkanál liszttel is

 

 Jó étvágyat! :)

 Ti hogyan készítitek illetve mivel dobjátok fel ezt az egyszerű ételt?

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása