Katarzis

Ananászos csirkemell rizskörettel, majonézes kukoricasalátával

2018. február 10. - Katarzis blog

Egy szokásosnál édesebb húsos étel következik, bár a címben nem jelöltem, de az Elkészül 50 perc alatt?  sorozatom egyik kedves menüje ez.  A csirkemellet most ananásszal ízesítve toltam be a sütőbe, klasszikus kukoricasaláta készült hozzá (na most kapnak a szívükhöz, akik az édes ízt csak a sütikben tudják elképzelni), a köret pedig jázminrizs, és azért nem a hagyományos, mert a tökéletesnek hitt receptemet követve idén már másodszor sikerült mamaligát főznöm abból a rizsből, amit 15 éven keresztül- ha akartam- sem tudtam elrontani, mindig tökéletes és pergős volt (előbb-utóbb csak érkezik egy másik szállítmány az országba, mert ez most borzasztó.)

Hozzávalók: 

 

Ananászos csirkemellhez:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 ananászkonzerv (ebből 25 dkg-nyi gyümölcsöt használok fel, a többit menet közben megesszük :D )
  • só, őrölt bors
  • 3-4 reszelésnyi szerecsendió (azaz egy csipet megy az egészre, nem 3-4 darab, mert annyitól meghalunk!)
  • 1,2 dl 20 %-os főzőtejszín
  • 10 dkg sajt

Körethez:

  • 1 bögre jázminrizs
  • másfél bögre víz
  • csipet só

Kukoricasalátához:

  • 1 kukoricakonzerv
  • 2-3 púpos evőkanál finom majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 kávéskanál mustár
  • 2 kávéskanál citromlé
  • só, bors
  • kevés lilahagyma (opcionális, én most nem tettem bele)

Elkészítés:

  • a mellfilét hüvelykujjnyi csíkokra vágjuk, jól besózzuk, beborsozzuk és serpenyőben, kevés olajban fehéredésig pirítjuk
  • átrakjuk egy hőálló tálba, szerecsendióval lereszeljük, rárakjuk a felkockázott ananászt, leöntjük a tejszínnel, megszórjuk a reszelt sajttal és alufóliával betakarva a sütőbe tesszük
  • amíg átsül, elkészítjük a rizsköretet és a kukoricasalátát:
  • a majonézhez hozzákeverjük a tejfölt, mustárt, citromlevet, sót, borsot és összeforgatjuk a jól lecsepegtetett kukoricával
  • a jázminrizshez másfélszer annyi vizet teszünk főni kevés sóval (egy nagyobb kerületű, laposabb edényben), amikor forr, a megmosott rizst beleöntjük, újraforralás után levesszük takarékra és max. 12 percig főzzük, aztán lefedve hagyjuk még puhulni
  • az alufóliát 20-25 perc sütés után levesszük a hőálló tálról és hagyjuk az ananászos csirkemell tetejét (azaz rajta a sajtot) kicsit megpirulni

Jó étvágyat! 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása